Kinderbijslag

Iedereen die in Nederland woont of werkt en kinderen tot 18 jaar heeft, krijgt kinderbijslag. Je krijgt de bijslag elke drie maanden op je rekening gestort.

Kinderbijslag wordt uitgekeerd door de SVB (Sociale Verzekeringsbank). Iedereen die in Nederland woont of werkt en kinderen tot 18 jaar heeft, krijgt kinderbijslag. Je krijgt de bijslag elke drie maanden op je rekening gestort.

De hoogte van de kinderbijslag hangt af van de leeftijd van je kind en of het bij jou woont of ergens anders.

Hoe hoog is de kinderbijslag? Check het bij de Rijksoverheid of bij de SVB. 

Wat als mijn kind bijverdient met vakantiewerk?

Als je kind jonger is dan 16 jaar en thuis woont, dan mag het onbeperkt bijverdienen en heeft dat geen gevolgen voor de kinderbijslag.

Is je kind jonger dan 16 jaar en woont het niet thuis, of is je kind al 16 of 17 jaar, dan mag het niet onbeperkt bijverdienen. Verdient je kind meer dan hieronder staat, dan krijg je voor dat kwartaal géén kinderbijslag. Je bent wel verplicht elk inkomen boven de 800 euro netto aan te geven. 

  • Woont je kind thuis, dan mag het tot € 1.266 netto per kwartaal bijverdienen. Verdient je kind meer, dan krijg je géén kinderbijslag voor dat kwartaal. 
  • Als je kind niet thuis woont mag het maximaal  € 1.790 netto per kwartaal bijverdienen. Als je dubbele kinderbijslag krijgt vervalt het recht op die verdubbeling zodra je kind in een kwartaal meer dan 1.103 euro netto verdient. 
  • Met vakantiewerk mag je kind nog eens extra verdienen bovenop het andere bedrag. In 2013 is dat € 1.300 netto.

Meer informatie

Op de site van de SVB vind je meer informatie

loading...
 
 

 

 
Loading...