Jouw minimumloon in de horeca

Wat is het minimumloon als je in werkt in de horeca, bijvoorbeeld als kok, in de bediening, als barpersoneel of als receptionist in een hotel?

Elke werknemer, als die minimaal 21 jaar is, heeft sinds 1 januari 2024 recht op hetzelfde minimumloon per uur. Tot 1 januari 2024 gold er in Nederland een minimumloon per maand. Omdat je dat maandsalaris moest verdelen over het aantal uren dat je per week werkt, lag het uurloon in een branche waarin 40 uur per week wordt gewerkt lager dan in een branche waar 36 uur werken per week de norm is. Tegenwoordig is dat dus niet meer zo. 

In de horeca hebben fulltime werknemers een werkweek van 38 uur. Dit is bepaald in de cao Horeca. Of je nou barman- of vrouw, chef-kok of receptionist bent of in een snackbar werkt, jouw minimumloon per uur wordt vastgesteld op basis van deze werkweek.

Vanaf 21 jaar moet je minstens € 13,27 per uur verdienen in de horeca. Als voltijds medewerker ligt je wettelijk minimumloon per maand op € 2.185,13. Meer informatie? Bekijk de andere minimumloonbedragen per 1 januari 2024.

Hoger salaris dan minimumloon

Het daadwerkelijke salaris voor horecapersoneel ligt vaak hoger: dat wordt namelijk gebaseerd op de salarisschalen die in de cao Horeca staan. Gebruik de Salaris-Check om te zien wat collega’s verdienen én of jouw salaris in lijn met anderen is.

Deel jouw salaris in onze Salaris-Enquête en help ons in kaart te brengen wat je zou moeten verdienen als je in de horeca werkt.

 
Loading...