Jouw minimumloon in de horeca

Wat is het minimumloon als je in werkt in de horeca, bijvoorbeeld als kok, in de bediening, als barpersoneel of als receptionist in een hotel?

Elke werknemer van 21 jaar of ouder heeft sinds 1 januari 2024 recht op hetzelfde minimumloon per uur.

In de horeca hebben fulltime werknemers een werkweek van 38 uur. Dit is bepaald in de cao Horeca. Of je nou barman- of vrouw, chef-kok of receptionist bent of in een snackbar werkt, jouw minimumloon per uur wordt vastgesteld op basis van deze werkweek.

Vanaf 1 januari 2025 is het minimumloon € 14,06 per uur en € 2.324,12 per maand bij een fulltime werkweek van 38 uur. Vanaf 1 juli 2025 ga je minstens € 14,40 per uur en € 2.380,32 per maand verdienen, bij een werkweek van 38 uur. Meer informatie? Check hier de andere minimumloonbedragen vanaf 1 januari 2025.

Hoger salaris dan minimumloon

Het daadwerkelijke salaris voor horecapersoneel ligt vaak hoger: dat wordt namelijk gebaseerd op de salarisschalen die in de cao Horeca staan. Gebruik de Salaris-Check om te zien wat collega’s verdienen én of jouw salaris in lijn met anderen is.

Deel jouw salaris in onze Salaris-Enquête en help ons in kaart te brengen wat je zou moeten verdienen als je in de horeca werkt.

 

Loading...