Jouw minimumloon in de horeca

Wat is je minimumloon als je in werkt in de horeca, bijvoorbeeld als kok, in de bediening, als barpersoneel of als receptionist in een hotel?

Elke werknemer, als die minimaal 21 jaar is, heeft recht op hetzelfde minimumloon per maand. Maar wist je dat het minimumloon per uur verschilt? In de ene bedrijfstak duurt een werkweek namelijk langer dan in de andere. Het uurloon ligt lager in een branche waarin 40 uur per week wordt gewerkt dan in een branche waar 36 uur werken per week de norm is. Hetzelfde salaris per maand moet je namelijk verdelen over het aantal uren dat je die maand werkt.

In de horeca hebben fulltime werknemers een werkweek van 38 uur. Dit is bepaald in de cao Horeca. Of je nou barman- of vrouw, chef-kok of receptionist bent of in een snackbar werkt, jouw minimumloon per uur wordt vastgesteld op basis van deze werkweek.

Vanaf 21 jaar verdien je in de horeca minstens 10,04 euro per uur. Als voltijds medewerker ligt je minimumloon per maand op minimaal 1.653,60 euro. Meer informatie? Bekijk de andere minimumloonbedragen per januari 2020 voor een 38-urige werkweek.

Hoger salaris dan minimumloon

Horecapersoneel krijgt soms betaald op basis van de salarisschalen die in de cao staan. Gebruik de Salaris Check om te zien wat collega’s verdienen én of jouw salaris in lijn met anderen is.

Deel jouw salaris in onze Salaris Enquête en help ons in kaart te brengen wat je zou moeten verdienen als je in de horeca werkt.

loading...
 
 

 
 
Loading...