Taken

  • bedienen en monitoren van machines om slachtdieren mee vast te zetten, verdoven, slachten, ontbenen en tot gangbare vleesprodukten verwerken, en van machines om visfilets te maken
  • instellen en bedienen van machines en ovens om te mengen en kneden, te bakken en anderszins brood en gebak te maken
  • bedienen van machines om te persen, mengen, mouten, koken en fermenteren van graan en vruchten voor de produktie van bier, wijn, gedistilleerd, azijn, gist en verwante produkten
  • bedienen van apparatuur voor het maken van jam, toffee, kaas, smeerkaas, margarine, siroop, ijs, pasta, roomijs, worst, chocola, maizena, vetten en dextrine
  • bedienen van installaties voor het koelen, verhitten, drogen, roosteren, blancheren, pasteuriseren, roken, steriliseren, invriezen, vriesdrogen en concentreren van voedingsmiddelen en vloeistoffen nodig bij de bereiding daarvan
  • mengen, tot pulp vermalen, verpulveren, (ver)mengen en scheiden van voedingsmiddelen en vloeistoffen met daarvoor geschikte apparatuur
  • tabaksbladeren machinaal verwerken tot sigaretten, sigaren, pijptabak en andere tabakswaar

    Opleidingsniveau

    • Geschoold
    loading...


    Loading...