ICT

Ouderen aannemen, juist omdat ze goed presteren

KSU levert software voor juristen. Het bedrijf groeit snel. Elk jaar treden zo’n zes nieuwe medewerkers in dienst. De directie streeft naar een mix van medewerkers: jong en oud, met allerlei verschillende culturele achtergronden. Full-time werken is geen must. Aanvangstijden en vertrektijden zijn vrij. Dit biedt medewerkers de mogelijkheid werk en privéleven goed te combineren.

In de afgelopen twee jaar trok KSU diverse medewerkers aan die ouder zijn dan vijfenvijftig en zelfs dan zestig. Bijvoorbeeld een zeer ervaren boekhouder van 62 jaar die was weg gereorganiseerd bij een ander bedrijf.

De personeelslasten liggen bij KSU tien tot twintig procent hoger dan bij vergelijkbare bedrijven. Maar het management kijkt ook naar wat dit oplevert. Met hun prestaties, ervaring en kennis verdient het bedrijf de hogere kosten ruimschoots terug. Ook het ziekteverzuim ligt aanzienlijk lager dan het landelijk gemiddelde.

'De beste mensen op de beste plekken krijgen, dat is onze enige doelstelling,' zegt directeur Pablo van Klinken. ‘Oudere medewerkers weten bijzonder goed wat werken is. Door hun ervaring zijn ze ook een belangrijk rustpunt voor de organisatie. Een bron van kennis. Kennis die ze delen met de jongere werknemers.’

Ontleend aan: Meer winnaars, SeniorPower, 2007, pag. 38-41

Vergelijk je Salaris

loading...
 
 

 

Tips voor 55-plus en 45-plus:

 
Loading...