Topsecretaresses

Topsecretaresses in Nederland, Indonesië, Paraguay en Wit-Rusland: hun salaris en werk

Wat topsecretaresses wereldwijd verdienen

 

NurhalidaNurhalida wordt kortweg Ida genoemd. Ze werkt sinds acht jaar bij Perusahaan Listrik Negara (PLN), het Electriciteitsbedrijf van Indonesië dat in handen is van de staat. Ida beschouwd zichzelf niet zozeer als secretaresse, maar als ambtenaar die toevallig op de plek zit van een  secretaresse. Iedere bestuurder heeft 2 secretaresses, een contractwerknemer en een vaste medewerker. Het salaris van Ida is gebaseerd op de rang én de tijd die ze heeft gewerkt als ambtenaar. Ida: "Ik verdien 714 euro per maand, dat is genoeg voor mijn gezin, maar vergeleken met secretaresses van andere staatsbedrijven, zoals Telkom (telecommunicatie) of Pertamina (olie) blijft mijn salaris ver achter."

Pauline

Pauline Jansen is bestuursassistent. Ze is de persoonlijke secretaresse van dijkgraaf Johan de Bondt van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Pauline: "Ik verdien € 3500 per maand, officieel voor een 37-urige werkweek, maar de werktijden zijn  flexibel.  Er zijn veel activiteiten ook in het weekend of ’s avonds waar ik bij aanwezig ben. Vergaderingen, diners en bijvoorbeeld Sail Amsterdam en de uitreiking van de AGV-prijs van het waterschap.
Pauline is blij met haar baan. “Ik heb hiervoor in het bedrijfsleven gewerkt. Ik had een hoger salaris dan nu en ik reed in een enorme leasebak. Toch zit ik hier veel beter op mijn plek. De collega’s, de werkomgeving, de sfeer en het werk: alles klopt.

Olga

Olga Artemchik is secretaresse bij de Wit-Russische vakbond van Radio Industrie. Olga: "Ik verdien nu zo’n 200 euro per maand. Het is niet genoeg voor huisvesting, maar dat ligt meer aan mijn onvermogen om slim met geld om te gaan. Als ik meer salaris wil, vraag ik er gewoon om." Olga heeft een goed evenwicht tussen gezin en werk. Haar werkgever respecteert de arbeidswetten en ze hoeft in de avonden en weekenden niet te werken.

Fernando Lugo

 

 

De secretaresse van Fernando Lugo, president van Paraguay verdient 1655 euro per maand.

 

 

 

 

 

loading...
 
 

 
 
Loading...