Jouw minimumloon als rijksambtenaar

Hoe hoog is je minimumloon als je in werkt voor de Rijksoverheid, bijvoorbeeld als belastinginspecteur, beleidsmedewerker of douanier?

Elke werknemer vanaf 21 jaar heeft elke maand recht op hetzelfde minimumloon. Het minimumloon per uur verschilt echter. In de ene sector duurt een werkweek namelijk langer dan in de andere. In een branche waar 40 uur werken per week de standaard is, ligt het uurloon lager dan in een branche waarin 36 uur per week wordt gewerkt. Hetzelfde maandbedrag moet namelijk worden verdeeld over het totale aantal uren dat je werkt.

In dienst van de Rijksoverheid hebben fulltime werknemers een werkweek van 36 uur. Dit is bepaald in de cao Rijk. Of je nou beleidsmedewerker, douaneambtenaar, belastinginspecteur of diplomatieke medewerker  bent, jouw minimumuurloon wordt vastgesteld op basis van deze werkweek.

Vanaf 21 jaar verdien je als rijksambtenaar minstens 10,60 euro per uur. Als fulltimer ligt je minimumloon per maand op minstens 1.653,60 euro. Meer informatie nodig? Bekijk dan de andere minimumloonbedragen per januari 2020 voor een 36-urige werkweek.

Hoger salaris dan minimumloon

Als rijksambtenaar of andere overheidsfunctionaris verdien je meestal meer dan het minimumloon. Gebruik onze Salaris Check om te zien wat collega’s met een soortgelijke functie verdienen én of jouw salaris marktconform is.

Deel jouw maandsalaris in de Salaris Enquête en help ons beter in kaart te brengen wat een degelijk salaris is als je voor de Rijksoverheid werkt.

loading...
 
 

 
 
Loading...