Meer geld overhouden? Neem dan een verzekering

13 mrt. 2024 - Wij horen je denken: als je een verzekering neemt, stijgen je vaste maandlasten toch? Je moet iedere maand premie betalen? Dat is waar, maar door een goede verzekering te nemen, voorkom je dat je voor onverwachte kosten komt te staan.

Dat geldt in het bijzonder voor de verzekering voor je auto. Dit is ook de reden waarom je in Nederland verplicht bent om je auto van een verzekering te voorzien. Je wilt namelijk niet een ongeluk veroorzaken en daardoor ook nog eens diep in de financiële problemen komen. Toch is een autoverzekering meer dan alleen een verplicht nummertje. Je kunt je polis namelijk zo samenstellen dat je er extra veel voordeel van hebt. Wij leggen je uit hoe je dit kunt doen.

Kies altijd een goede basis voor de verzekering voor je auto

De leeftijd van je wagen bepaalt wat de beste basisverzekering voor je wagen is. Weet je niet precies hoe oud je auto is? Dan kun je op de site van je verzekeraar een tool vinden waarmee je op basis van je kenteken de leeftijd kunt achterhalen. Waarom is die leeftijd belangrijk? Omdat je verzekeraar de basisverzekeringen ingedeeld heeft in drie categorieën. Naarmate je wagen ouder wordt, gaat de dagwaarde ervan omlaag. Dat heeft gevolgen voor je dekking. Hoe minder je auto waard is, hoe minder rendabel het is om schade te laten repareren. Op een gegeven moment is het daarom voordeliger om een andere wagen te kopen dan om schade te herstellen. Daaruit volgt dus ook dat je een nieuwe auto uitgebreider verzekert dan een wagen die al meer dan negen jaar oud is.

Unknown-1.jpeg

Welke polis sluit het beste aan bij jouw auto?

Je verzekeraar hanteert drie leeftijdscategorieën als het gaat over de basisverzekering voor je wagen. Voor nieuwe auto’s tot zes jaar oud, is de allriskverzekering de beste keuze. Met deze polis kun je alle vormen van schade laten dekken door je verzekeraar. De tweede optie, voor wagens tussen de zes en negen jaar oud, is de WA+ Beperkt Casco verzekering. Deze polis kun je nog altijd gebruiken om schade als gevolg van inbraak, brand of een aanrijding met een loslopend dier uit te laten keren. Je kunt er echter geen schade mee repareren die je opgelopen hebt toen je een ongeluk veroorzaakte. Tot slot kun je je wagen voorzien van een WA-verzekering wanneer deze negen jaar of ouder is. In dat geval is het waarschijnlijk niet meer rendabel om de schade te laten repareren en is het beter om een andere auto te kopen. Het spreekt voor zich dat dit ook de voordeligste premie oplevert.

Haal meer uit je polis door aanvullende verzekeringen te kiezen

Wist je dat je naast je basisverzekering ook nog aanvullende polissen kunt toevoegen aan je pakket? Hiermee haal je nog meer uit je verzekering waardoor deze opties de ideale manier zijn om geld te besparen. Je kunt bijvoorbeeld pechhulp verzekeren. Onderweg pech krijgen, is al vervelend genoeg, dus is het fijn dat je je verzekering kunt bellen om hulp te sturen. Er komt dan gelijk een monteur naar je toe die, indien mogelijk, het euvel zal herstellen. Lukt dit niet? Dan kun je vervangend vervoer krijgen. Zo weet je zeker dat je weer thuis zult komen. Bekijk alle opties even op de site van je verzekeraar. Hoe beter je je verzekering kunt afstemmen op jouw rijstijl en wensen, hoe meer geld je kunt besparen. Bereken je polis daarom vandaag nog en sluit vervolgens je ideale verzekering vandaag nog af. Veel succes!

 
Loading...