3 tips voor het beste internet voor thuiswerken

14 feb. 2024 - Fanatiek thuiswerker? Misschien ben je ondertussen bijna vergeten hoe je collega’s er ook alweer in het echt uitzien, want je kan de pixels op je scherm tellen tijdens een videocall. Ben je dat slome internet ook zo zat? Bekijk dan onze 3 tips voor een top verbinding voor je thuiswerkplek!

1. Gebruik WiFi zo min mogelijk

Ehh… huh? WiFi is toch juist wél wat je wilt?

Nou, eigenlijk niet. Tenminste, niet als je optimaal gebruik wilt maken van je verbinding. Met WiFi gebruik je draadloos internet, en dat is maar wat gevoelig voor allerlei invloeden van buitenaf. Dikke betonnen muren, maar ook de magnetron of een babyfoon kunnen killing zijn voor je signaal.

Daarom: sluit zoveel mogelijk apparaten bedraad aan. In elk geval je werk computer of laptop. En is dit niet mogelijk, zorg er dan voor dat je zo dicht mogelijk bij de router zit. Of plaats een extra router boven, zodat je ook daar een goede verbinding hebt. 

Unknown-6.jpeg

2. Kies voor een mesh-systeem

We begrijpen het: als je op de zoveelste verdieping werkt is het trekken van allerlei kabels niet echt aantrekkelijk. Geen zorgen, ook voor jou is er een goede mogelijkheid om je internet te verbeteren. Namelijk met een mesh-systeem. Dit systeem bestaat uit een soort draadloze routers die je in huis kan plaatsen, om zo in elk hoekje en kiertje een top verbinding te krijgen.

Het is wel een oplossing met een prijskaartje, maar aan de andere kant: het werkt volledig draadloos en scheelt je een hoop ergernis. En misschien dat je werkgever nog iets wil bijleggen?

3. Stap over op glasvezel

Als je nog gebruikmaakt van een DSL-lijntje of internet via de coax-kabel; geen zorgen, want er is niks mis mee. Maar glasvezel internet is wel dé verbinding voor thuiswerkers. Je kunt namelijk even snel bestanden uploaden als downloaden, en dat is handig voor tal van dingen. Videobellen, om maar wat te noemen. En als je vaak in de cloud werkt kan je er ook je voordeel uithalen.

Kijk of er bij jou glasvezel mogelijk is door te gaan prijsvergelijken. Wie weet ga je nog wat besparen op je internet kosten! Dat is vaak het geval wanneer je al langer bij dezelfde provider zit. Even kijken kan zeker geen kwaad.

 
Loading...