Tijdelijk niet meer kunnen werken: hoe kom ik rond?

Dit artikel is een partnerbijdrage en valt niet onder de redactionele verantwoordelijkheid van Loonwijzer.nl.

11 apr. 2023 - Het is een hele lastige tijd als je tijdelijk niet meer kunt werken maar toch rond moet komen. Het overkomt voldoende mensen die thuis komen te zitten door verschillende redenen. Toch weet niet iedereen hoe ze dan moeten rondkomen. Daarom hebben we hieronder een paar tips voor je geschreven hoe je kan rondkomen als je tijdelijk zonder werk zit.

7jty6jtyjt.jpeg

Spaarpotje

Het is heel erg verstandig om vanaf jongs af aan al te beginnen met het maken van een spaarpotje. Op deze manier zorg je ervoor dat je altijd geld achter de hand hebt voor verschillende soorten kosten. Er is een hele fijne en handige manier voor het maken van een spaarpotje. Je kan namelijk een soort map kopen en in die map verschillende soorten spaarpotjes maken. Denk aan een mapje voor vakantie, boodschappen, verzekeringen en onverwachte kosten. Op deze manier zorg je ervoor dat je altijd geld achter de hand hebt.

Hulp zoeken

Een van de meest voorkomende tips is natuurlijk het zoeken van hulp. Het kan zijn dat je door veel verschillende soorten redenen tijdelijk niet meer kan werken. Er zijn verschillende soorten instanties die je kunnen helpen bij het rondkomen van een bepaalde tijd. Eén van die instanties is Acture. Je kan bij deze instanties geholpen worden door middel van WW-begeleiding, ziektewetuitkering en WGA-uitkering. Door middel van hulp kan jij ervoor zorgen dat je makkelijker rond kan komen op het moment dat jij tijdelijk niet meer kunt werken. 

Boodschappen

Het is belangrijk om in de moeilijke tijd je geld te besparen in plaats van alles meteen uit te geven. Denk er bijvoorbeeld bij na als je boodschappen gaat doen. Koop niet meteen alles wat je ziet, maar koop alleen de producten die je nodig hebt. Ook is het verstandig om voor B-merk producten te gaan in plaats van A-merk producten. Dit bespaart namelijk aardig veel geld per keer dat je boodschappen doet. 

Uitkering

Er zijn verschillende soorten uitkeringen die je kunnen helpen als je een tijd arbeidsongeschikt bent. Toch ligt het er wel aan voor hoe lang je arbeidsongeschikt bent. Als je er namelijk maar een paar weken uit ligt, kom je sneller in de ziektewet te zitten. Het is belangrijk om over de verschillende soorten uitkeringen een goed gesprek te hebben met je baas. Je baas is namelijk de persoon die een groot deel van je uitkering gaat regelen en ook degene die regelt of je weer terug kan komen bij je oude baas. 

Ook zijn er veel mensen die kiezen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Deze verzekering krijg je als je je werk tijdelijk niet meer kunt uitvoeren. Het is zeker geen goedkope verzekering, maar wel een hele goede als je een lange tijd arbeidsongeschikt bent. Zeker als je zelfstandig je eigen zaak hebt en je zaak het enige inkomen is dat je hebt. 

Goed overleg met de baas

Het is belangrijk om goed te overleggen met je baas over je financiële zaken. Het kan namelijk zijn dat je een tijdje niet meer in dienst bent. Op deze manier krijg je dus ook geen geld meer verzekerd door de ziektewet of arbeidsongeschiktheidsverzekering. Om rond te komen is het dus verstandig om in goed overleg afspraken te maken. Zo weet je ook precies waar je aan toe bent op het moment dat je tijdelijk niet meer kan werken. 

Er zijn dus veel verschillende manieren om rond te komen als je arbeidsongeschikt bent voor een bepaalde tijd. Kijk dus welke manier voor jou het beste werkt. Op die manier scheelt het je een heleboel stress en kan je op een fijne en rustige manier je leven leiden.

 

Loading...