Functioneel & stijlvol: kerstpakketten trends voor 2023

Dit artikel is een partnerbijdrage en valt niet onder de redactionele verantwoordelijkheid van Loonwijzer.nl.

26 sep. 2023 - Terwijl jij wellicht nog geniet van de laatste zonnestralen, zijn kerstpakketten leveranciers al volop bezig met de voorbereidingen voor de kerstpakketten van 2023. De economische crisis heeft vanzelfsprekend invloed op de inhoud van de kerstpakketten voor dit jaar. En die kerstpakketten worden nu al samengesteld. Daarom vroegen wij enkele toongevende kerstpakketten experts om hun kijk op de kerstpakketten trends voor 2023.

kerstpakketten.jpg

Fleece dekens ook dit jaar een hot item

Een kerstpakketten trend die we vorig jaar zagen opkomen en die ook dit jaar zeker blijft, is die van functionaliteit gekoppeld aan comfort. De fleece deken, bijvoorbeeld, staat weer hoog op het lijstje. In onze huidige economische klimaat, samen met gastekorten en stijgende energieprijzen, stellen werkgevers een kerstpakket samen dat een direct nut heeft voor hun werknemers. En daar komt het idee van een kerstpakket met fleece deken om de hoek kijken.

"Elk jaar zien we nieuwe trends en ideeën in kerstpakketten, en dit jaar is geen uitzondering," zegt Naomi van Kerstpakket Online. "In deze onzekere tijden is het belangrijk om in te spelen op de directe behoeften van medewerkers in de keuze voor kerstpakketten. En de fleece deken past perfect in dat plaatje."

Maar werken met trends betekent ook vooruit kijken. Amanda van Company of Gifts vertelt meer over haar ervaring op de Nederlandse Kerstpakkettenbeurs.

"We beginnen eigenlijk al vroeg in het jaar met het brainstormen over ideeën voor nieuwe kerstpakketten," zegt ze. "De kerstpakketten beurs geeft ons de kans om inspiratie uit te wisselen en nieuwe producten te ontdekken. Dit jaar zagen we al vroeg dat functionele cadeaus een grote trend zouden worden. En het kerstpakket met fleece deken mocht ook dit jaar niet ontbreken."

Levensmiddelenpakket of kerstpakket?

De gestegen levensmiddelenprijzen hebben een impact op de samenstelling van kerstpakketten, merken kerstpakketten experts op: “Vorig jaar zagen we al een verschuiving naar functionele levensmiddelen en verzorgingsproducten in kerstpakketten. Dit jaar zetten deze veranderingen zich verder door, aangedreven door de nog verder gestegen prijzen”, zo vertelt Clara van Kerstpakket-idee.

Werkgevers tonen hun betrokkenheid en willen hun personeel ondersteunen. Hierdoor zijn een aantal opvallende trends ontstaan:

  • Functionele voedingsmiddelen: Voedsel waar medewerkers echt baat bij hebben, zoals lang houdbare producten en voedzame maaltijden.
  • Verzorgingsproducten: Met de gestegen prijzen van levensmiddelen is het geven van verzorgingsproducten een extra attent gebaar.
  • Warmte en comfort: Door gastekorten en gestegen energieprijzen zijn warme items zoals fleece dekens en comfortabele kleding zeer gewaardeerd.

Het perfecte kerstpakket samenstellen is een uitdaging, zowel voor grote organisaties als voor kleine bedrijven. Echter, door rekening te houden met de trends van 2023 en de behoeften van hun medewerkers, kunnen werkgevers betekenisvolle en nuttige kerstpakketten samenstellen die bijdragen aan de feestelijke sfeer en de relatie tussen bedrijf en werknemer versterken.

Waarom kerstpakketten samenstellen in september?

Het lijkt wellicht nog wat vroeg, maar het midden van de zomer is in feite een kritiek moment voor kerstpakket bedrijven. Ja, je hoort het goed - augustus is wanneer de eerste pre-orders voor kerstpakketten worden geplaatst.

De inhoud van de kerstpakketten voor 2023 wordt nu dus al bepaald, waarbij prioriteit wordt gegeven aan de gesignaleerde trends van het komende jaar. In het licht van de economische onrust richten leveranciers zich op het aanbieden van functionele cadeaus zoals fleece dekens, nuttige voedingsmiddelen en verzorgingsproducten. Deze items zijn niet alleen attent, maar ook zeer nuttig in ons dagelijks leven.

Het belang van vroegtijdig bestellen het kerstpakket mag dan ook niet worden onderschat, zo vertelt Amanda van Company of Gifts. Door de toenemende krapte op de arbeidsmarkt in de inpakcentra en bij bezorgdiensten, is het nu verstandiger dan ooit om je kerstpakketten ruim van te voren te bestellen. Zo voorkom je de eindejaarsstress en heb je de zekerheid dat jouw eindejaarsgeschenken op tijd aankomen.

 
Loading...