Banen op het gebied van websites, webshops en apps populair

Dit artikel is een partnerbijdrage en valt niet onder de redactionele verantwoordelijkheid van Loonwijzer.nl.

30 nov. 2023 - De vraag naar medewerkers met kennis over web development, het vormgeven van een webdesign en bijvoorbeeld het op de juiste wijze inzetten van online marketing is de afgelopen jaren fors toegenomen. Steeds meer bedrijven kiezen voor een eigen website, om zo een bredere doelgroep te kunnen bereiken. Niet langer wordt uitsluitend een lokaal publiek aangesproken; ook mensen uit andere provincies weten organisaties via het internet te vinden.

Het belang van een website of webshop hangt samen met het groeiende aantal consumenten dat producten uitsluitend nog online bestelt. Wat verdien je bij een web development bureau? Wat is het perspectief wanneer je voor een marketingbureau aan de slag gaat? In dit artikel lees je er meer over.

mjt7mjhb.jpeg 

Verschillende banen bij een web development bureau

Wie aan de slag gaat bij een web development bureau heeft de keuze uit verschillende soorten functies. Van een baan als webdesigner, tot een online marketeer en bijvoorbeeld JavaScript ontwikkelaar. Welke van deze functies sluit het beste aan op jouw achtergrond? Een web development bureau houdt zich bezig met onderwerpen als UX (user experience), met de ontwikkeling van webshops, met het verbeteren van de productinformatie die aan consumenten aangeboden wordt en bijvoorbeeld met de inzet van een integratieplatform. Zo’n integratieplatform faciliteert organisaties in het samenbrengen van datastromen, om zo tot nieuwe inzichten te komen en weloverwogen beslissingen te nemen. Een web- en multimedia ontwikkelaar verdient gemiddeld tussen de 2.150 en 4.478 euro per maand; logischerwijs is het exacte salaris afhankelijk van kennis en ervaring.

Aan de slag bij een full service marketingbureau

Niet alleen bij web development bureaus worden relatief veel vacatures aangeboden. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld een full service marketingbureau. Online marketing is steeds belangrijker en diverser geworden. Denk aan de toepassing van Search Engine Optimization (SEO) en bijvoorbeeld Search Engine Advertising (SEA). Wanneer zet je welke techniek in om de online omzet van een organisatie te verhogen? Wat kun je doen om toe te werken naar een grotere online zichtbaarheid of bijvoorbeeld interactie met de doelgroep? Welke mogelijkheden hebben organisaties om het percentage terugkerende klanten middels slimme marketing te verhogen? Als marketeer van een full service marketingbureau weet jij dergelijke vragen te beantwoorden. Een marketeer zal tussen de 2.156 en 4.380 euro per maand verdienen bij een full service marketingbureau. Ook hier geldt dat het exacte salaris afhankelijk is van onder meer je ervaring. 

 
Loading...