4 manieren om naast je loon aan extra geld te komen

Dit artikel is een partnerbijdrage en valt niet onder de redactionele verantwoordelijkheid van Loonwijzer.nl.

27 jan. 2023 - De boodschappen, de energierekening en de kosten voor de huur of hypotheek: alle vaste lasten bij elkaar opgeteld kunnen behoorlijk wat geld kosten. We snappen dan ook dat je op zoek bent naar mogelijkheden om aan extra geld te komen, naast je maandelijkse loon. En gelukkig is dat eenvoudiger dan je wellicht in eerste instantie zult denken. Hieronder sommen we een aantal ideeën voor je op.

6ij6hu7n5h.jpeg

1. Beleggen

Je hoort het steeds vaker: mensen die gaan beleggen. Beleggen is een eenvoudige manier om op de lange termijn jouw geld meer waard te laten worden. Wel is het belangrijk dat je gaat beleggen met een flinke dosis informatie en verstand: verdiep je daarom eerst in de beleggingswereld voordat je instapt. Bovendien is het goed om te ontdekken welke opties voor jou interessant zijn. Daarnaast is het belangrijk om te beleggen bij een betrouwbare broker, welke je kunt vinden op Brokerfolio. Begin zo snel mogelijk met beleggen, zodat jij het optimale rendement kunt behalen. Waar wacht je nog op?

2. Kopen in de aanbieding

Een andere manier om maandelijks wat geld over te houden, is door producten alleen in de aanbieding te kopen. Supermarkten, kledingwinkels en elektronicazaken hebben iedere week weer scherpe aanbiedingen voor jou klaarliggen. Let vooral op aanbiedingen wanneer je boodschappen aan het doen bent: uiteindelijk kun je hier flink op besparen. Check ook vooral de houdbaarheidsdatum. Wanneer het product over een aantal dagen niet meer houdbaar is, krijg je hier vaak ook een mooie korting voor.

3. Tweedehands spullen (ver)kopen

Staat jouw zolder vol met spullen, waar je niets mee doet? Dan is het hoogtijd om deze spullen eens te verkopen! Maak mooie foto’s van de spullen en zet ze op internet. Laat mensen bieden of vraag er een vaste prijs voor. Je kunt hier gegarandeerd extra geld mee verdienen én het is nog eens goed voor het milieu ook. Je geeft jouw oude spullen namelijk een tweede leven.

Bovendien is het ook goed om dit andersom te doen: heb je een nieuwe tafel of kast nodig? Struin dan eens af op internet en ga op zoek naar koopjes. Met een likje verf is het meubel weer helemaal als nieuw, en je kunt hiermee geld besparen.

4. Ruimte verhuren

Woon jij ruim en heb jij ruimtes waar je eigenlijk geen gebruik van maakt, zoals een tuinhuis of een zolder? Je kunt eenvoudig extra geld verdienen door deze ruimte te huur aan te bieden. Dit kan bijvoorbeeld zijn om mensen te laten overnachten, maar bijvoorbeeld ook om andermans spullen op te slaan.

 

Loading...