Werving en selectie: wat is het en waarom zou je ervoor kiezen?

Dit artikel is een partnerbijdrage en valt niet onder de redactionele verantwoordelijkheid van Loonwijzer.nl.

9 nov. 2022 - Je hoort het steeds vaker dat ondernemers en bedrijven kiezen om de werving en selectie uit te besteden. Dit omdat werkgevers bijvoorbeeld niet het allergrootste netwerk hebben om de juiste kandidaten uit te selecteren. Maar, wat is werving en selectie eigenlijk en waarom zou jij het als ondernemer ook eens moeten overwegen? Hieronder praten we je bij.

k6yrdghf.jpeg

Wat is dat, werving en selectie?

Je hebt in het ondernemersvak vast weleens van het begrip ‘werving en selectie’ gehoord. Toch kunnen we het voorstellen dat je niet zo goed weet wat dit inhoudt. Laten we het voor je uitleggen. Wanneer ondernemers of bedrijven op zoek zijn naar personeel, kunnen ze het heft in eigen handen nemen. Toch kan het door een gebrek aan kennis en connecties erg lastig zijn om geschikt personeel binnen een paar tellen te vinden. Een goed team vinden neemt namelijk heel wat tijd en moeite in beslag.

Veel werkgevers kiezen er daarom voor om dit werk uit handen te geven, door een werving- en selectiebureau in te schakelen. Zo’n bureau heeft de juiste connecties én de kennis om geschikt personeel te vinden. Zij maken een selectie van geschikt personeel en proberen de juiste match te vinden. 

Waarom jij ook zou moeten kiezen voor werving en selectie

Het werving- en selectiebureau zal proberen om voor jou geschikt personeel te vinden. Zij hebben immers de nodige ervaring opgebouwd om jouw werkplek zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de werkzoekende. Waarom jij ook eens zou moeten overwegen om dit proces uit te besteden, sommen we hieronder voor je op.

  • Je bespaart er een boel tijd mee. Het werving- en selectiebureau doet immers het werk voor je, waardoor jij je kunt focussen op andere zaken in jouw onderneming.
  • Het werving- en selectiebureau heeft veel ervaring met het zoeken, selecteren en aantrekken van geschikte kandidaten.
  • Het werving- en selectiebureau heeft vaak de juiste connecties.
  • Ook is het uitbesteden van werving- en selectie een goed teken voor de toekomstige werknemer: de werkgever laat op deze manier namelijk goed zien dat er veel waarde wordt gehecht aan de werknemer.

Aan de slag

We kunnen er dus niet omheen draaien dat er genoeg redenen zijn om als onderneming te kiezen voor een werving- en selectiebureau. Je bespaart er tijd mee én je kunt hoge kwaliteit verwachten. Denk bijvoorbeeld aan werving- en selectiebureau Huxley: met connecties in meerdere sectoren zit daar gegarandeerd de juiste match tussen.

 
Loading...