Nieuws 2000

Start loonwijzer voor vrouwen

5 oktober 2000

 

Persbericht FNV, 5 oktober 2000

 

Vanaf vandaag maakt de FNV (samen met VNU) een begin met het vullen van een vrouwenloonwijzer op internet. Vrouwen wordt gevraagd een lijst met gegevens in te vullen. Over enige tijd leidt dit tot een loonmachine, waarin elke vrouw kan controleren of ze wel genoeg verdient.

'Vertel ons uw salaris, en wij vertellen u wat uw collega verdient'. Dat is de opzet van de Vrouwenloonwijzer van VNU-VrouwOnline en FNV.
 
De vragenlijst voor de Vrouwenloonwijzer staat vanaf vandaag op de websites van de twee organisaties:

- www.fnv.nl

- www.vrouwonline.nl

Het gaat om een interactieve database die de komende maanden samen met zo`n 50.000 werkende vrouwen wordt gevuld.

Werkende vrouwen wordt vanaf vandaag gevraagd een aantal vragen over hun salaris te beantwoorden. De vrouwenbladen Libelle, Margriet, Viva en de FNV-bladen nemen de vragenlijst op papier mee in hun uitgave van begin oktober (gezamenlijke oplage 2 miljoen).

De Vrouwenloonwijzer is een initiatief van de grootste vakcentrale FNV en Vrouwonline, de populaire vrouwenportal van uitgeverij VNU Tijdschriften.

De gegevens worden geanalyseerd door dr. Kea Tijdens van de Universiteit van Amsterdam, deskundige op het terrein van de beloning van vrouwen. VNU en FNV verwachten een respons van tenminste 50.000.

loading...
 
 

 
 
Loading...