Utrechters verdienen hoogste uurloon (11-12-2018)

Werknemers in de provincie Utrecht verdienen gemiddeld het hoogste uurloon. In Friesland, Drenthe en Flevoland liggen de salarissen per uur daarentegen het laagst. Dat blijkt uit de lonen die bezoekers van Loonwijzer hebben gedeeld via de Salaris Enquête.

Voor een hoger dan gemiddeld salaris moet je in de Randstad zijn en niet in het noorden van Nederland. De lonen die werknemers bruto per uur verdienen blijken namelijk sterk te verschillen tussen provincies en regio’s. Zo wordt in het westen van Nederland (Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht) gemiddeld 14,04 euro per uur verdiend. In het noorden (Friesland, Groningen en Drenthe) krijgen werknemers ruim 1 euro minder per uur betaald. Het gemiddelde ligt daar op 12,77 euro.

Dit verschil is ook te zien in de afzonderlijke provincies. Utrechters staan bovenaan met gemiddeld 14,43 per uur. Noord-Hollanders en Zuid-Hollanders vinden zichzelf terug op plaats 2 en 3, met respectievelijk 14,05 en 13,86 euro per uur. Onderaan staan Friesland, Drenthe en Flevoland. Daar ligt het uurloon op 12,70 euro.

Woon je in een gebied waar de lonen lager liggen? Pak niet meteen de verhuisdozen in, want je bent niet per se beter af in het westen van Nederland. De kosten voor levensonderhoud in de Randstad, bijvoorbeeld de woonlasten, liggen namelijk hoger dan in de rest van het land.

loading...
 
 

 
 
Loading...