"Eindelijk 'n uitkering" van Leontine Bijleveld en Mac Vijn gepresenteerd (18-10-2022)

18 okt. 2022 - Leontine Bijleveld, verbonden aan Stichting Loonwijzer als arbeidsrechtexpert, heeft in oktober het boek "Eindelijk ’n uitkering! Met dank aan het VN-Vrouwenverdrag" gepresenteerd. Dit boek, geschreven samen met wijlen Mac Vijn, verhaalt over de strijd voor de herinvoering van een zwangerschapsuitkering voor zelfstandig werkende vrouwen.
lwbkj061022.jpg
Leontine Bijleveld (links) en Kitty Jong

Het eerste exemplaar van Eindelijk ’n uitkering! Met dank aan het VN-Vrouwenverdrag. Het verhaal van 15 jaar procederen, actie en lobby voor de uitkeringsrechten van zwangere zelfstandigen werd op 6 oktober in ontvangst genomen door Karien van Gennip, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarbij reflecteerde ze op de lessen die haar ministerie heeft getrokken. FNV-vicevoorzitter Kitty Jong ontving vervolgens het tweede exemplaar van het boek, waarbij ze de belangenbehartigers vertegenwoordigde. Zij ging in op het gebruik van het VN-Vrouwenverdrag door de FNV. Ook was er aandacht voor co-auteur Mac Vijn, die overleed tijdens het schrijfproces, en haar nabestaanden. 

Daarnaast vond op 10 oktober 2022 een tweede presentatie plaats in de vorm van een paneldiscussie in de Law Hub Amsterdam. Deze sessie werd georganiseerd door de Vereniging voor Vrouw en Recht - Cara Wichmann (VVR), in samenwerking met Bureau Clara Wichmann en het Netwerk VN-Vrouwenverdrag. De paneldiscussie werd voorgezeten door Anja Eleveld, associate professor aan de rechtenfaculteit van de Vrije Universiteit. Naast Leontine Bijleveld maakten prof. Gerrard Boot (rechtenfaculteit Universiteit Leiden) en prof. Frans Pennings (rechtenfaculteit Universiteit Utrecht) deel uit van het panel.

"Eindelijk 'n uitkering" is te verkrijgen via de website van de Vereniging Vrouw en Recht, voor € 15, plus € 5 verzendkosten. VVR-leden betalen € 12,50 plus verzendkosten. Het boek is ook gratis digitaal beschikbaar als e-book en downloadbare PDF.

Cover_Eindelijk-een-uitkering2022-03-11-lw.jpg

 
Loading...