Al gevonden wat je zocht?

Nog steeds geen geschikte cursussen Voorraadbeheer gevonden?
Neem ook eens een kijkje in het onderwerp Voorraadbeheer voor het volledige overzicht.
Vraag via Springest ook direct informatie aan, of klik door naar de website van de partij die de cursus aanbiedt.

Cursussen Voorraadbeheer:

De voorraad kan in een magazijn worden beheerd voor een keten of een webwinkel of in de vestiging zelf, in het groot of in het klein. Er zijn vier bekende methodes die de beheerder zich eigen kan maken.

Het idee achter Just in time is dat de productie en de levering zo nauw mogelijk op elkaar afgestemd zijn. Dit kan gigantisch schelen in de kosten voor opslag en transport. Als de leveringen precies op tijd binnenkomen heb je producten voor een korte termijn op voorraad. Vooral bij bederfelijke goederen is dit een goede methode.

Ook First in first out wordt veel binnen de levensmiddelenindustrie toegepast: de als eerst binnengekomen producten worden als eerst ook weer verkocht. Deze methode houdt rekening met de vervaldatum van producten en voorkomt dat er producten (te) lang in voorraad blijven. 

Last in first out: bij de LIFO-methode zorg je er als ondernemer voor dat de laatst binnengekomen producten als eerst verkocht worden. Deze methode wordt veel gebruikt bij bedrijven met een hoge doorvoersnelheid. Dit is handig als de silo elke dag leeg komt. Er hoeven dan geen goederen achter andere spullen vandaan gehaald worden. 

 
loading...