Nog niet gevonden wat je zocht?

Nog geen geschikte sollicitatie cursus gevonden? Probeer dan of je in het meer uitgebreide overzicht van cursussen Logistiek Management. Daarin vind je tientallen cursussen over Logistiek Management.
Vraag via Springest ook direct informatie aan over een interessante cursus, of klik door naar de website van de partij die de cursus aanbiedt.

Alle cursussen Inkoop & Logistiek »

Cursus Logistiek Management

In de logistiek draait alles om goederentransport. De beste logistiek zorgt ervoor dat tegen minimale kosten de juiste spullen in de gevraagde hoeveelheid op het gewenste tijdstip en op de juiste plek terecht komen. De term is afkomstig uit het Franse leger en verwijst naar het herbergen van de soldaten: logis. De kwartiermeester was verantwoordelijk voor de theoretische organisatie van onderbrenging, transport en proviandering van militaire troepen: logistique. Deze term is in andere talen overgenomen en in de loop der tijd steeds meer toegepast in het bedrijfsleven om te verwijzen naar de beheersing van verplaatsbare eenheden. Zo is in de industrie ‘logistiek’ de term geworden om goederenstroombeheersing aan te duiden. Omdat in de betekenis van logistiek dus het woord ‘beheersing’ al opgenomen is, heeft de toevoeging ‘management’ weinig zin. Logistiek management is de beheersing van de beheersing van de goederenstroom. Maar wellicht zit hierin juist een kern van waarheid en is er tegenwoordig in de praktijk werkelijk sprake van een dubbele beheersing.

Overzicht cursussen Logistiek Management:

loading...