Cursus Communicatieve Vaardigheden

Nog niet gevonden wat je zocht?

Nog geen geschikte sollicitatie cursus gevonden? Probeer dan of je in het meer uitgebreide overzicht van cursussen Communicatieve Vaardigheden meer vindt. Daarin vind je tientallen cursussen over communicatie.
Vraag via Springest ook direct informatie aan over een interessante cursus, of klik door naar de website van de partij die de cursus aanbiedt.

Alle Persoonlijke Effectiviteit cursussen »

Wat verstaat u onder communicatief vaardig? Welbespraaktheid, overtuigingskracht en een goede presentatie zouden moeten helpen de boodschap over te brengen. Maar als we niets weten van de ontvanger van de boodschap, weten we ook niet hoe de boodschap verwerkt wordt. Communicatie is complex: een idee wordt in een vorm gegoten, die vorm wordt geïnterpreteerd en uit die interpretatie ontstaat opnieuw een idee. Het idee van de spreker en van de luisteraar kunnen van elkaar verschillen. De toon, de houding en mimiek, de woordkeuze en de zinsbouw kunnen passen bij de boodschap of er juist haaks op staan. Een bedoeling kan totaal verkeerd worden geïnterpreteerd. Dit gebeurt vaak als de spreker te veel in zijn of haar eigen hoofd zit. Een boodschap moet altijd afgestemd worden op het publiek. Een vaardig communicator heeft een realistisch beeld van de lezer of toehoorder.

En hebt u door dat dit nog maar de helft van het verhaal is? Communicatie is per definitie geen eenrichtingsverkeer! Wij communiceren, dat betekent: wij wisselen ideeën uit.

Overzicht cursussen Communicatieve Vaardigheden:

loading...
 
 

 
 
Loading...