Netwerkgroepen 45-plus en 55-plus

Bij UWV Werkbedrijf kun je deelnemen aan netwerkgroepen waarin je begeleidt wordt door een speciale werkcoach en werkt aan betere leren solliciteren, deelneemt aan workshops en ervaringen uitwisselt

Het UWV WERKbedrijf is in 2010 op kleine schaal gestart met het ondersteunen van 55-plussers in netwerkgroepen. Werkzoekenden worden begeleid door een gespecialiseerde werkcoach. Ook organiseert het WERKbedrijf bijeenkomsten voor 45-plussers die een baan zoeken.

Oudere werkzoekenden komen erg moeilijk aan een baan. De Raad voor Werk en Inkomen berekende in 2010 dat maar 9 procent van de werkloze 55-plussers binnen een jaar aan het werk komt. CBS en TNO berekenden dat van de 45-plussers die in 2008 geen betaald werk hadden, slechts 6,4 procent een jaar later weer aan het werk was.

De werkloosheid onder 55-plussers is in 2010 licht gestegen, terwijl het in de overige leeftijdsgroepen daalde of gelijk bleef. Eind januari 2011 waren ongeveer 110.000 55-plussers ingeschreven bij UWV Werkbedrijf, ofwel 9,9 procent van de beroepsbevolking.

Netwerkgroep Talent 55+

De deelnemers houden regelmatig bijeenkomsten, wisselen ervaringen uit, volgen workshops en helpen elkaar bij het zoeken naar werk. Daarbij maken ze gebruik van elkaars netwerken en benaderen ze gezamenlijk werkgevers. Dat het werkt blijkt uit het feit dat van de ruim 3.000 deelnemers die sinds de zomer van 2010 deelnamen aan zo'n netwerkgroep, inmiddels een kwart een heeft baan gevonden of een eigen bedrijf is gestart.

Deelname is kosteloos en je krijgt volledige ondersteuning van je werkcoach. Het is wel de bedoeling dat je aan alle bijeenkomsten deelneemt en serieus aan de slag gaat.

Meer informatie over Netwerkgroep Talent 55+ op UWV WERKbedrijf.

Netwerk 45+

In een netwerkgroep 45+ maak je gebruik van elkaars netwerk en je helpt elkaar op weg bij het vinden van een nieuwe baan of het starten van een eigen bedrijf. Je krijgt advies, informatie en wordt, begeleid. Ook kun je deelnemen aan workshops voor zelfstandig ondernemen en sollicitatievaardigheden.

Meer informatie over Netwerk 45+ op UWVWERKbedrijf

Welk salaris kun je verwachten?

In de Salaris Check zie je wat collega's van jouw leeftijd in jouw beroep verdienen.

loading...
 
 

 

Tips voor 55-plus en 45-plus:

 
Loading...