Loonwijze-enquête 2011; breed draagvlak voor ontwikkelingsamenwerking (06-02-2012)

Ontwikkelingsgeld gebruiken voor looninformatie in armere landen is een goede zaak. Dit vindt een ruime meerderheid onder de tienduizend Nederlanders die in 2011 meededen aan een speciale online enquête van de Loonwijzer. Hoe je de groep respondenten ook uitsplitst, naar man-vrouw, opleiding, leeftijd, inkomen of beroepsgroep, steeds blijkt een meerderheid het met deze besteding van ontwikkelingsgeld eens. Ook de groep ´neutraal´ is constant, met zo´n 30 procent van het totaal aantal deelnemers. Slechts een minderheid van 7 procent blijkt over de hele linie standvastig tegen. Dit resultaat is opmerkelijk, omdat in het publieke debat de stemmen tegen geld voor ontwikkelingssamenwerking de toon zetten.

Stichting Loonwijzer doet permanent online onderzoek naar lonen en arbeidsvoorwaarden, en heeft anno 2012 websites in 65 landen wereldwijd. De NCDO-subsidie waarop deze speciale enquête betrekking had, ging naar het verstrekken van looninformatie in Indonesië, Paraguay, Wit-Rusland en Zuid Afrika voor boekhouders, buschauffeurs, secretaresses en verpleegkundigen.

Loonwijzer.nl trekt in Nederland maandelijks zo´n 400.000 bezoekers. Deelname aan de enquête is vrijwillig. De gratis salaris checks worden gecalculeerd op basis van de loondata die bezoekers beschikbaar stellen.

loading...
 
 

 
 
Loading...