Eindbod CAO MITT 2010-2012(Mode-, Interieur-, Tapijt-, en Textielindustrie)

Gerelateerde CAO
MITT | Mode
Looptijd
01-07-2010 tot 01-7-2012

Loonmutaties
De verdiende salarissen en de schaallonen (min-max) worden als volgt verhoogd:

• Per 1 december 2010 met 0,5%;
• Per 1 juli 2011met 0,75 %;
• Per 1 oktober 2011 0,5%.

De minimum vakantietoeslag wordt verhoogd conform de cao-loonsverhogingen.

Arbeidsvoorwaarden

Pensioenen
De pensioenpremie kan in het kader van het herstelplan op basis van de premiestaffel van Bedrijfstakpensioenfonds MITT worden verhoogd naar het maximum van 24% van de pensioengrondslag


Scholing en opleiding
Er zijn afspraken gemaakt over het functioneringsgesprek, loopbaanadvies, POP, EVC en overige opleidingen:


• Functioneringsgesprek

Eén keer per jaar voert de werkgever of direct leidinggevende met de werknemer een voortgangs- en of functioneringsgesprek. Hierin kan de werknemer aangeven welke wensen voor verdere ontwikkeling hij/zij heeft ten aanzien van het huidige werk, functie en loopbaan. Een model format voor zo’n functioneringsgesprek wordt aan de werkgevers ter beschikking gesteld.


• Loopbaanadvies / POP / EVC

Werknemers hebben eenmalig recht op een loopbaanadvies, een POP of EVC. Voor het loopbaanadvies, de POP of de EVC geldt een maximumbedrag van € 750 per werknemer. De kosten komen geheel voor rekening van de paritaire fondsen voor zover de middelen daartoe toereikend zijn. Een en ander nader uit te werken door de Vakraad MITT. Op 1 juli van ieder jaar zal er een evaluatie plaatsvinden en zal bekeken worden of er voldoende budget beschikbaar is. De Vakraad MITT zal CAO-partijen tijdig op de hoogte brengen indien het budget onvoldoende blijkt te zijn. Indien de aanlevering van de vereiste gegevens cq. de betaling van de bijdrage aan het Sociaal Fonds MITT door de onderneming welk subsidie aanvraagt niet heeft plaatsgevonden dan wordt de aanvraag subsidie opgeschort tot het moment dat de onderneming wel aan de verplichtingen heeft voldaan. Het Sociaal Fonds MITT-bestuur zal CAO-partijen informeren als een subsidie-aanvraag wordt opgeschort en geeft daarbij aan welke onderneming het betreft.


• Heffing Sociaal Fonds MITT

De heffing wordt op het huidige niveau gecontinueerd (0,2% textiel-tapijt en 0,5% modeinterieur)


Werkgelegenheid

CAO-partijen onderkennen de noodzaak om te investeren in het behoud van werkgelegenheid. Hierbij is bijzondere aandacht nodig voor de groepen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder jongeren en arbeidsgehandicapten.


Partijen bij de cao bevelen werkgevers aan een bijdrage te leveren aan het verhogen van de arbeidsparticipatie van Wajongers. In dit kader hebben werkgevers de inspanningsverplichting om ondanks de extreem moeilijke marktomstandigheden, er voor te zorgen dat in de branche 50 extra werkplekken voor jeugdige werklozen en 10 jonggehandicapten worden aangeboden. Daarnaast zal van werkgevers extra aandacht worden gevraagd voor de mogelijkheden van het werken met stagiaires.

De Vakraad MITT zal initatief nemen voor een collectieve aanpak terzake, waarbij ESFsubsidiemogelijkheden en de Wet WIJ (Wet Investeren in Jongeren) zo veel mogelijk worden betrokken.


Daarnaast zal via o.a. het internet en nieuwsbrieven extra voorlichting gegeven worden over:

• De mogelijkheden van Wajongers en het protocol WAJONG.

• Stageplaatsen en de mogelijkheden van stagiaires. Hierbij zal extra aandacht worden gegeven aan kantoor- en salesfuncties en stageplaatsen op MBO, HBO en WO-niveau.

• Subsidiemogelijkheden en fiscale faciliteiten.


Werkgroep levensfasebewust personeelsbeleid en thuiswerk

Er komt een paritair samengestelde werkgroep levensfasebewust personeelsbeleid. De werkgroep zal speciale aandacht besteden aan de oudere werknemer en de zgn. seniorendagen en thuiswerk.


Wachtdagenregeling (38, lid 2, CAO)

De Vakraad MITT zal bedrijven nader informeren over de toepassingsmogelijkheden van de regeling.


Internationale solidariteit

CAO-partijen zullen tijdens de looptijd van de CAO € 25.000 ter beschikking stellen voor arbeidsomstandigheden-, scholing- en/of kinderopvangprojecten in het buitenland in regio’s waar ondernemingen uit de bedrijfstak actief zijn.


Vakbondscontributie

De regeling inzake medewerking van werkgever aan de fiscale facilitering van de vakbondscontributie (artikel 6 , lid 6) wordt voortgezet, voor zover dit past binnen de Werkkostenregeling.


Technische aanpassingen

In het kader van artikel 32 B, lid 2, sub c, wordt geregistreerd partnerschap gelijk gesteld met het huwelijk.


11. Bijdrage collectieve belangenbehartiging

De bijdrage collectieve belangenbehartiging/ AWVN-bijdrage zal worden gecontinueerd.

Bron: De Unie, 3 augustus 2010. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
 
Loading...