Stakingsmelding Forbo-Novilon

Gerelateerde CAO
Forbo Novilon
FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en de Unie hebben een 24-uursstaking aangekondigd nadat het ultimatum dat zij Forbo-Novilon hebben gesteld is afgelopen.

De acties bij de vloerenfabriek in Coevorden beginnen woensdagochtend om 6 uur. De bonden vinden het huidige cao-bod te laag.


Cao

De leden van de vakbonden willen een goed herstel van hun koopkracht. FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en de Unie eisen een loonstijging van 2 procent per 1 april 2010, 2 procent per 1 april 2011, in een tweejarige cao, en de FVP-premie bij ontslag en de WGA-premie voor rekening van de werkgever.


Bod Forbo-Novilon

Novilon deed in zijn eindbod een loonbod van 1,25 procent in het eerste jaar en 1,5 procent in het tweede jaar. Door gefaseerde loonstijgingen is het volume volgens de bonden nog lager, namelijk 1,125 procent in het eerste jaar en 1,25 procent in het tweede jaar in een tweejarige cao. Verder wil Forbo-Novilon de FVP-premie bij ontslag en de WGA-premie niet voor zijn rekening nemen.


Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (hierna: Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

Bron: FNV Bondgenoten, 22 juni 2010. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
loading...
 
 

 
 
Loading...