Gewijzigde uurlonen CAO Veiligheidsdomein per 01-03-2024

Gerelateerde CAO
Veiligheidsdomein | Beveiliging

In de cao-tekst versie d.d. 20-03-2024 artikel 26 A is het volgende opgenomen :

"Je ontvangt een beloning per uur zoals staat in de bijlage Loonfunctieschalen. Het eerste jaar is jouw loon het wettelijk minimumloon. Zijn je werkzaamheden zoals je leest in artikel 1 lid 2? Dan geldt voor jou een ander uurloon dan vermeld in je functieloonschaal. Je uurloon is dan gebaseerd op de stijging van je uurloon zoals je leest in artikel 27. De loon-functieschaal geldt op het moment dat je het bedrag van een trede uit je functie-loonschaal bereikt". 

 In de cao-tekst versie d.d. 20-03-2024 artikel 27 is het volgende opgenomen :

"Je loon(schaal) stijgt op 1 maart 2024, dan wel loonperiode 3, met 8,67%. Jouw loonstijging als gevolg van de stijging van het wettelijk minimumloon op 1 januari wordt in mindering gebracht op dit percentage.
Heb je al een loonsverhoging gekregen, vooruitlopend op de cao loonsverhoging, dan mag je werkgever dit verrekenen. Dit geldt niet voor een loonsverhoging door promotie of functiejaren/tredestijging. Voorwaarde voor de verrekening is dat bij de verhoging het voorbehoud gemaakt is dat deze verrekend wordt met de eerstvolgende cao loonsverhoging".

Voor de functiegroepen 2-7 zal het Wettelijk Minimum Uurloon bij periodiek 0 zichtbaar zijn (zie cao-tekst bijlage C Loonschalen). CAOWijzer beschikt niet over de informatie of een opdrachtgever gebonden is aan een cao of dat een opdrachtgever een cao toepast binnen de onderneming zonder aan deze cao rechtstreeks gebonden te zijn. CAOWijzer beschikt niet over informatie of de opdrachtgever in het geval van een minimum-cao positief, ten gunste van de werknemers afwijkt van de cao. Daarnaast kunnen wij niet nagaan wat voor individuele loonafspraken tussen Inleners/opdrachtgevers en uitzendkrachten zijn gemaakt.

Vanaf nu zijn met terugwerkende kracht de uurlonen gewijzigd. Gebruikers die een aanvraag (request) hebben ingediend met als ingangsdatum 01-03-2024 zullen hier een automatische melding vanuit CAOWijzer krijgen. Deze melding krijgt u op het moment dat een uurloonwijziging enige invloed heeft op het gegenereerd rapport.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen via info@caowijzer.com

Met vriendelijke groet,

Het CAOWijzer team.

 

 

 

 

Bron: via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
 
Loading...