Aanpassing uurlonen CAO TLN per 01-01-2024

Gerelateerde CAO
Beroepsgoederenvervoer | Transport | TLN

In de cao-tekst versie d.d. 25-01-2024 artikel 22 is het volgende opgenomen :

"Indien een werknemer de leeftijd van 21 jaar bereikt, wordt hij ingeschaald op trede 1 van de geldende loonschaal". Trede 0 is per 01-01-2024 komen te vervallen. 

De basis van CAOWijzer is gebaseerd op periodieken en start een werknemer altijd in periodiek 0 tenzij de cao-versie dit expliciet verduidelijkt. In dit geval hanteren wij dus de periodieken vanaf 0 ervaring en ontstaat een opschuiving van de treden zoals aangegeven in de cao.

Voor de correcte inrichting van de Inlenersbeloning hebben wij een second opinion aangevraagd  bij de Brancheorganisatie. Hierbij hebben zij het volgende aangegeven :

“Tot en met 31 december vorig jaar zou een werknemer die geen ervaringsjaren heeft in trede 0 van de loonschaal geplaatst worden. Alle nultredes zijn echter per 1 januari 2024 uit de CAO verdwenen, waardoor een werknemer zonder ervaring direct in trede 1 van de loonschaal geplaatst wordt. Na een vol jaar functie-uitoefening gaat hij dan een trede omhoog. De werknemer van 21 jaar en ouder die nog geen werkervaring heeft en/of niet vakbekwaam is volgens CAO, moet dus ook in trede 1 van de bij de functie behorende loonschaal worden ingedeeld”. Hieruit kan geconcludeerd worden dat een werknemer met 0 ervaringsjaar het uurloon krijgt van trede 1. Dat is tot 06-03-2024 ook de werkwijze geweest die wij gehanteerd hebben.

Echter kwam er vanuit de Brancheorganisatie geen duidelijkheid met betrekking tot lopende contracten en de inschaling van desbetreffende werknemers bij periodieke verhogingen. Na overleg met de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) hebben wij besloten voor de CAO TLN de uurlonen aan te passen conform de trede indeling aangegeven in artikel 25. Dit houdt in dat de uurlonen per 07-03-2024 aangetoond worden conform de trede indeling.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen via info@caowijzer.com

Met vriendelijke groet,

Het CAOWijzer team.

Bron: via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
 
Loading...