Akkoord loonsverhogingen CAO Hellende Daken 2024

Gerelateerde CAO
Hellende Daken

Werkgevers- en werknemersorganisatie bij de CAO Hellende Daken hebben een akkoord bereikt over de loonsverhoging per 1 januari 2024. Hieronder staat hetgeen partijen overeen zijn gekomen: 

  • Per 1 januari 2024 een loonsverhoging van 6% 

Hiervoor geldt evenals bij vorige loonsverhogingen, dat deze niet van toepassing is voor de medewerkers van wie het loon 115 procent of meer bedraagt dan de toepasselijke loonschaal. De medewerker van wie het loon inclusief de loonsverhoging boven de 115 procent uitkomt van de toepasselijke loonschaal heeft recht op de loonsverhoging voor zover het nieuwe loon de 115 procent van de van toepassing zijnde loonschaal niet overschrijdt.  

Dit betekent dus dat een medewerker of;  
– geen recht heeft op de 6% loonsverhoging
– recht heeft op deel van 6% loonsverhoging
– recht heeft op de volledige loonsverhoging van 6% 

Zorg er altijd voor dat medewerkers in de juiste functiegroep zijn ingedeeld. Op basis van deze functiegroep zijn de loonschalen vastgesteld.  

Uiteraard staat het je geheel vrij om de loonsverhoging volledig toe te passen.  

De nieuwe loontabellen worden opgesteld en aangemeld bij SZW en zullen vervolgens samen met de nieuwe CAO-tekst in het bekende CAO-boekje worden verwerkt. Het boekje zal als download op de website van de CAO Hellende Daken beschikbaar gesteld worden.   

Bron: hellendedaken, 23november 2024 via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
 
Loading...