Aanpassing tekst reiskostenvergoedingen CAOWijzer

Voor alle reiskostenvergoedingen(werk-werk/woon-werk) opgenomen in CAOWijzer, is de volgende tekst verwijderd:

“Op grond van Artikel 16 lid 1 e van de CAO voor Uitzendkrachten, is de uitzendonderneming verplicht kostenvergoedingen te betalen zover deze vrij van loonheffing en premies kan worden uitbetaald. Met betrekking tot reiskostenvergoedingen is dat bedrag vastgesteld op €0,19 per kilometer (€0,21 per kilometer vanaf 1-1-2023, €0,23 per kilometer vanaf 1-1-2024) of de werkelijk gemaakte kosten met openbaar vervoer”.

Per ingang van 1 juli 2023 is het volgende op grond van artikel 16 uit de CAO voor Uitzendkrachten aan de Inlenersbeloning toegevoegd: De uitzendkracht heeft recht op alle toeslagen en de Inlenersbeloning wordt uitgebreid met alle kostenvergoedingen ongeacht of deze vrij van loonheffing en premies kunnen worden uitgekeerd volgens de geldende fiscale wetgeving, waarbij het deel van de vergoeding dat niet bij wet gericht is vrijgesteld bruto wordt uitgekeerd. Als er door de uitzendonderneming gebruikgemaakt wordt van de WKR of andere gelijksoortige fiscale regeling is het onder de WKR gebrachte brutobedrag ook het nettobedrag.

Wij hopen op deze manier enige verwarring of misvatting te voorkomen en via de database van CAOWijzer wat meer duidelijkheid te verschaffen.

Bron: via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
 
Loading...