Minister Donner betreurt nieuwe CAO TNT

Gerelateerde CAO
PostNL A-Deel
Gerelateerde CAO
PostNL B-Deel
Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) "betreurt" de nieuwe CAO bij postbedrijf TNT, zoals betrokken vakbonden en TNT eind januari overeen kwamen. Dat zei Donner op 17 februari in een debat met de Tweede Kamer.

In maart vorig jaar kwamen de bonden en TNT tot een principeakkoord waarin in ruil voor een inkomensdaling een garantie tegen gedwongen ontslag werd opgenomen. Maar dat voorstel werd later door de vakbondsleden afgewezen.


Reorganisatie

Het principeakkoord van vorige maand voorziet erin dat alle Nederlandse medewerkers van TNT een loonsverhoging van 0,7 procent krijgen maar wel ten koste van een grondige reorganisatie met gedwongen ontslag tot gevolg.


Schadelijk

Volgens Donner heeft het kabinet duidelijk gemaakt dat onder de huidige economische omstandigheden de loonontwikkelingen zo dicht mogelijk bij nul moeten liggen. ''Dat was wenselijk geweest.'' Dat de loonontwikkeling bij TNT anders is gelopen, schaadt volgens de minister de werkgelegenheid. ''Nu en op termijn. Dat heeft consequenties.''

Bron: Nu.nl, 18 februari 2010. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
loading...
 
 

 
 
Loading...