Onderhandelingsresultaat CAO PGGM 2021

Gerelateerde CAO
PGGM

Looptijd
De cao kent een looptijd van 12 maanden, te weten van 1 januari 2021 tot 1 januari 2022.

Loonsverhogingen
– 2,00 % loonsverhoging per per 1 juli 2021

Arbeidsvoorwaarden

- Er komt meer aandacht voor groei en ontwikkeling. Medewerkers die nog niet op 100% RSP zitten ontvangen vanaf 2022 jaarlijks een automatische periodiek van 4%. Uitzonderlijke prestaties kunnen beloond worden met een gratificatie of niet-geldelijke beloning.
- Door het loskoppelen van beoordelen en belonen vervallen ook de 4- en 5- beoordelingsscores, dit is van invloed op het perspectief van de medewerker. Hiervoor worden medewerkers, die aan de voorwaarden voldoen, financieel gecompenseerd.
- Bij VB worden er voor de front-office (FO) en back & midoffice (BMO) voor de schalen 9 t/m 13 nieuwe loonlijnen geïntroduceerd. Deze loonlijnen liggen, op 100% RSP, hoger dan de huidige loonlijnen.
- De variabele beloning bij BMO wordt afgeschaft. Medewerkers worden hiervoor gecompenseerd door 80% van de maximaal te behalen variabele beloning in 2020, om te zetten naar een nominale toeslag.
- De loonlijnen van medewerkers PGGM algemeen en BM) schaal 4 tot en met 8 worden niet aangepast. Het schaalmaximum wordt in verband met de loskoppeling van beoordelen en belonen, 100%. Medewerkers die meer verdienen dan het schaalmaximum (100% RSP), ontvangen ook over het bedrag boven 110% RSP gewoon de cao-loonsverhogingen.


Documenten

Bron: CNV Vakmensen, 18 december 2020 via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
 
Loading...