Gezamenlijke intentieverklaring CAO Sport

Gerelateerde CAO
Sport
Uitstel nieuwe CAO Sport
In een gemeenschappelijke intentieverklaring spreken vakbonden en werkgevers in de sport af dat mensen die onder deze CAO vallen werkzekerheid verkrijgen. De intentieverklaring is het resultaat van overleg dat plaatsvond op 20 mei over de CAO Sport. De huidige cao loopt per 1 juni 2009 af.

Lopende CAO blijft van kracht
Alle in de huidige CAO-Sport opgenomen rechten en verplichtingen na het verstrijken van de einddatum van de cao blijven onverminderd van kracht totdat cao-partijen overeenstemming hebben bereikt over een nieuwe cao (zie artikel 48 lid 2 huidige CAO-Sport). Het is daarbij niet op voorhand uitgesloten dat er (loon)afspraken met terugwerkende kracht worden gemaakt.

Werkzekerheid, opleiding, mobiliteit en stages
Vooruitlopend op de formele onderhandelingen in het najaar hebben partijen een aantal uitgangspunten in gezamenlijkheid geformuleerd:
    • Cao-partijen zullen zich maximaal inspannen voor werkzekerheid en voor behoud van werkgelegenheid in de sportsector en stellen in dat verband werk boven inkomen.

    • Cao-partijen zullen in de komende periode werken aan flankerend beleid om het behoud van werkgelegenheid te waarborgen. Cao-partijen streven ernaar om rond 1 juni 2009 tot nadere invulling hiervan te komen, mede gelet op de volgende punten:

      • In het flankerend beleid zal accent worden gelegd op aanvullende opleidingsmogelijkheden voor de zittende medewerkers.

      • Vanuit de werkgeversdelegatie is als agendapunt opgevoerd het mobiliteitsbeleid voor de sportsector en de noodzakelijke flexibiliteit van arbeidscontracten, arbeidsuren en verlof.

      • Vanuit de werknemersdelegatie is voorgesteld naast opleidingsmogelijkheden voor zittende medewerkers ook aandacht te schenken aan de kwetsbare groepen in de samenleving, bijvoorbeeld via de mogelijkheden van het aanbieden van maatschappelijke stages in de sportsector.
        Cao-partijen willen hierover concrete afspraken maken, voorzien van een tijdspad en financieringsmogelijkheden, alvorens de cao-onderhandelingen te starten.
Bron: fnvsport.nl, 20 mei 2009. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
 
Loading...