Stakingsmelding: CHC Helicopters te Den Helder

Gerelateerde CAO
CHC Vliegers VNV

Het grondpersoneel van CHC Helicopters in Den Helder heeft dinsdag het werk neergelegd.


Het eindbod van de werkgever is unaniem door de leden van De Unie en FNV Bondgenoten afgewezen. Het bedrijf verzorgt het vervoer van en naar boorplatforms.


Ultimatum bonden

De bonden waren in onderhandeling over een nieuwe cao, toen CHC op 10 februari met een eindbod voor een eenjarige cao kwam. De bonden willen een tweejarige cao. Na een ultimatum dat van maandag op dinsdag afliep volgden er acties.


Rendementseisen werkgever

De onenigheid betreft nieuwe loonschalen, ploegendiensten, rooster. "Kern van het probleem is dat CHC sinds eind 2008 in handen is van private equity-fonds First Reserve. En dat heeft de rendementseisen opgeschroefd, onder leiding van een nieuwe Engelse crisismanager," aldus woordvoerder Van den Brink van vakbond FNV.

Stakingsmelding


Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (hierna: Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

Bron: FNV, 7 april 2009. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
loading...
 
 

 
 
Loading...