Principeakkoord CAO Facilitaire Audiovisuele Bedrijfstak 2009-2011

Gerelateerde CAO
voor de Facilitaire Audiovisuele Bedrijfstak
Looptijd
1 januari 2009 t/m 31 december 2011

Nieuwe CAO
De vakbonden en werkgevers in de audiovisuele facilitaire branche hebben een principeakkoord bereikt m.b.t. een overkoepelende CAO die moet gaan gelden voor alle bedrijven en werknemers in de gehele AV Facilitaire bedrijfstak.


In de afgelopen jaren is de AV facilitaire branche stevig gegroeid. Er zijn vele bedrijven (groot en klein) bij gekomen. In de branche is een stevige concurrentieslag op gang gekomen. Een branche CAO waarin alle bedrijven met elkaar besluiten eenzelfde niveau van arbeidsvoorwaarden te hanteren, kan voorkomen dat werknemers maar ook bedrijven elkaar op het gebied van arbeidsvoorwaarden beconcurreren.


In de afgelopen jaren zijn in de branche vele vormen ontstaan waarbinnen de arbeidsvoorwaarden van werknemers zijn geregeld. Bonden en werkgevers hebben afgesproken dat de bestaande collectieve en/of individuele arbeidsvoorwaarden, waaronder ook pensioenregelingen, die in positieve zin voor de werknemer afwijken van de branche CAO, gehandhaafd blijven totdat deze worden overlapt door de minimum branche CAO.

Bron: CNV Dienstenbond, 11 december 2008. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
 
Loading...