Akkoord CAO Duivelsberg 2018-2019

Gerelateerde CAO
Duivelsberg

Looptijd
De cao is afgesproken voor een periode van 1 oktober 2018 t/m 31 december 2019.

Loonmutaties
– 1,00% loonsverhoging per 1 juli 2019

Arbeidsvoorwaarden
– Een 4-daagse werkweek.
– Vakervaren: De salarissen liggen per 1 oktober 2018 in de loontabel 1,6% (loonschaal I zelfs 2%) hoger dan in de cao van Koninklijke Horeca Nederland en CNV Vakmensen.
– Niet-vakervaren: Medewerkers ontvangen een hoger startsalaris afhankelijk van de functie waarin ze zijn ingedeeld. Het startsalaris van een achttienjarige medewerker die is ingedeeld in functiegroep I ligt 7,5% hoger en in functiegroep III zelfs 17,5% hoger ten opzichte van de cao horeca.
– Leerlingen: De Duivelsberg wil opleiding en ontwikkeling stimuleren en geeft leerlingen daarom een startloon, dat tot 25% per uur meer is ten opzichte van de cao horeca.
– Medewerkers van 18 jaar en ouder die in het bezit zijn van een erkend vakdiploma voor de functie of 1.000 uur werkervaring bij De Duivelsberg hebben, worden gezien als vakervaren en hebben sneller recht op een hoger loon.
– Ook zijn er goede afspraken gemaakt over scholing, opleiding en ontwikkeling. Voor iedere medewerker is er een scholingsbudget.
– Een uitgebreid geboorteverlof voor partners. De medewerker heeft gedurende een tijdsperiode van vier weken recht op betaald verlof van eenmaal het gemiddeld aantal werkuren per week bij een fulltime dienstverband.

Bron: FNV Horeca, 5 oktober 2018 via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
 
Loading...