Rechter verbiedt pilotenstaking

Gerelateerde CAO
Transavia Grondpersoneel
De rechter verbiedt de staking van Transavia-piloten. De pilotenvakbond VNV en de directie van Transavia moeten eerst proberen via bemiddeling het cao-conflict op te lossen.

‘De passagiers hebben gewonnen’, zegt René de Groot, voorzitter van de pilotenvakbond VNV hierover, volgens een bericht van de Volkskrant.


Eerst bemiddelen
De pilotenvakbond VNV schrijft erover op haar site: gister, 25 augustus, heeft het kort geding plaatsgevonden dat door transavia.com tegen de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers was aangespannen om de aangekondigde werkonderbreking op dinsdag 26 augustus te voorkomen. De rechter heeft besloten dat de voorgenomen werkonderbreking van de vliegers van transavia.com geen doorgang mag vinden. Eerst dient via bemiddeling nog een poging ondernomen te worden om tot een voor partijen aanvaardbare oplossing te komen.


Beraden op situatie
De voorgenomen werkonderbreking was het gevolg van het mislukken van langdurige en intensieve cao-onderhandelingen met transavia.com. De VNV respecteert de uitspraak en heeft de eerder aangekondigde werkonderbreking op dinsdag 26 augustus inmiddels afgelast. Daarnaast zal de VNV het vonnis van de rechter nader bestuderen en zich beraden over de ontstane situatie.

Bron: VNV, 25 augustus 2008. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
loading...
 
 

 
 
Loading...