Stakingsmelding: piloten Transavia.com

Gerelateerde CAO
Transavia Grondpersoneel
Piloten van luchtvaartmaatschappij Transavia.com leggen dinsdag van twee uur ‘s nachts tot vijf uur in de middag het werk neer.

De Vereniging voor Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) heeft daar vrijdag toe opgeroepen.


Ultimatum verstreken

De vliegers en Transavia.com zijn al enige tijd aan het onderhandelen over een nieuwe cao. De VNV heeft Transavia.com donderdag een eindbod gedaan met daaraan gekoppeld een ultimatum. Dat liep vrijdagochtend af.


Gevolgen voor passagiers

Volgens een woordvoerder van de VNV is 75 procent van de piloten bij Transavia.com lid van de vereniging en zijn zij dus gehouden aan het opvolgen van de oproep tot het neerleggen van het werk. De VNV zegt zich te realiseren dat deze actie ‘invloed zal hebben op het publiek en betreurt dat’.


Argumenten

Via onderstaande link kunt u de argumenten voor deze actie - toenemende werkdruk, eis tot hoger salaris en afnemend vertrouwen in management - van pilotenvereniging VNV lezen.

Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (hierna: Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

Bron: Volkskrant, 22 augustus 2008 en VNV, 22 augustus 2008. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
loading...
 

Loading...