Stakingsmelding: Interforest

Gerelateerde CAO
SCA Logistics | ITR
Werknemers van op- en overslagbedrijf Interforest Terminal Rotterdam (ITR) hebben woensdagmiddag 23 juli het werk onderbroken.

De cao-onderhandelingen met ITR zijn vastgelopen. Vorige week wezen de werknemers het eindbod van het bedrijf af.


Reeks prikacties

De werkonderbreking bij ITR in Pernis duurde van 12.30 tot 14.30 uur. De werknemers weigeren vanaf woensdag ook overuren te draaien. De actie is de eerste in een reeks prikacties die volgen op het vastlopen van de cao-onderhandelingen. Afgelopen donderdag liep het ultimatum van FNV Bondgenoten aan de werkgever af.


Conflict over lonen en toeslagen

Het conflict gaat onder meer over de hoogte van de lonen en de toeslagen voor de medewerkers. FNV Bondgenoten wil een cao voor één jaar, met een structurele verhoging van alle loonschalen met 80 euro en een eenmalige uitkering van 2.000 euro per werknemer.


Over ITR

ITR heeft ongeveer dertig werknemers in vaste dienst. Hun werk bestaat uit het laden en lossen van houtpulp. Ook zijn er tachtig mensen gedetacheerd van de Rotterdamse havenpool SHB.

Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (hierna: Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

Bron: FNV Bondgenoten, 23 juli 2008. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
 
Loading...