Principeakkoord CAO Genencor 2008-2009

Gerelateerde CAO
Genencor
Looptijd
1 april 2008 t/m 31 maart 2009

Loonmutaties
1 april 2008 structureel 3,25%


Arbeidsvoorwaarden
- De vloer van de vakantietoeslag zal worden aangepast met hetzelfde percentage als de loonsverhoging. Deze aanpassing zal in het vervolg automatisch plaatsvinden.

- In de looptijd van deze CAO zal geen inhouding plaatsvinden van het werknemersdeel van de WGA-premie.

- De bijdrage in de ziektekostenverzekering gaat verhoogd worden van € 20,-naar € 30,- per maand. Ook medewerkers die op parttime basis werkzaam zijn, gaan de volledige bijdrage ontvangen, de pro rato bepaling zal komen te vervallen.

- Er is afgesproken dat Genencor alleen gebruik zal maken van NEN gecertificeerde uitzendbureaus. Het toepassen van de CAO op uitzendkrachten komt op de agenda in een periodiek overleg.

- In de CAO gaat een tekst opgenomen worden dat contractanten binnen een periode van drie jaar maar maximaal drie keer een verlenging van zijn of haar contract kunnen krijgen. Een vierde keer is automatisch een contract voor onbepaalde tijd.

- De huidige tabel met betrekking tot reiskostenvergoeding zal komen te vervallen. In plaats hiervan komt er een vergoeding van € 0,19 per kilometer. De vergoeding voor dienstreizen met de eigen auto gaat van € 0,35 per kilometer naar € 0,36.

Bron: CNV, 6 mei 2008. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
 
Loading...