Stakingsmelding: Menzies Aviation

Gerelateerde CAO
Menzies Aviation
Vakbonden De Unie en FNV Bondgenoten roepen het personeel van Menzies Aviation op om vanaf vrijdag 9 mei 00.00 uur het werk voor onbepaalde tijd neer te leggen.

De bonden gaan over tot deze oproep, omdat Menzies niet is ingegaan op hun ultimatum dat op 29 april jl. om 12.00 uur is verstreken.


Eindbod niet aanvaard

Acties op vrijdag 2 mei verliepen succesvol, maar Menzies is in de praktijk van het arbeidsvoorwaardenoverleg niet dichter bij de eisen van de bonden gekomen. Het eindbod van de werkgever is daarom niet aanvaard.


Tegenvallers branche

Menzies wijst op tegenvallers in de branche. De vakbonden zijn niet ontvankelijk voor dit argument omdat ze ondanks deze situatie met concurrenten van Menzies Aviation wel goede cao's hebben kunnen afsluiten.

Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (hierna: Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

Bron: De Unie, 7 mei 2008. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
loading...
 

Loading...