Stakingsmelding: TNT Post

Gerelateerde CAO
PostNL Groep A
Gerelateerde CAO
PostNL Groep B
De werknemers van postbedrijf TNT gaan estafetteacties houden. De acties beginnen woensdag 23 april in Den Haag.

Op die dag wordt in Den Haag geen post bezorgd en worden geen brievenbussen geleegd. De volgende actiedag is 25 april in Amsterdam.


27 mei landelijke stakingsdag

Tot half mei volgen nog vier van zulke actiedagen, zo besloten de bonden woensdagavond op een actievergadering in Utrecht. Vanaf half mei zijn er estafetteacties bij de sorteercentra. Op 27 mei volgt een landelijke stakingsdag.


Vastgelopen onderhandelingen

De acties volgen op het vastlopen van de cao-onderhandelingen, begin vorige week. TNT ging niet in op het ultimatum van de bonden. De cao-onderhandelingen tussen de bonden en TNT lopen inmiddels al een jaar. De vakbonden eisen een loonsverhoging van 3,5 procent die al deze maand moet ingaan. TNT biedt 3 procent: 1,5 per april dit jaar en 1,5 per januari 2009. Dat vinden de bonden te weinig. TNT wil ook afspraken maken over versobering van de cao vanwege toenemende concurrentie.

Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (hierna: Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

Bron: De Telegraaf, 16 april 2008. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
 
Loading...