Eén CAO Kinderopvang niet haalbaar

Gerelateerde CAO
Kinderopvang
Vastgelopen overleg
Het overleg om te komen tot één CAO in de kinderopvang is vastgelopen. Gister en eergister vond het overleg plaats, dat gistermiddag al spaak liep.

Twee CAO's Kinderopvang
Op dit moment zijn er binnen de kinderopvang twee CAO's. De CAO Kinderopvang, die is afgesloten met de werkgeversorganisatie MO-groep, geldt voor 80 procent van de werknemers en loopt per 1 mei af. De andere CAO is afgesloten met werkgeversorganisatie BKN (Branchevereniging Kinderopvang Nederland) en loopt per 1 januari 2009 af.

Verlofbudget en opleidingsniveau
Vakbond en werkgevers konden geen overeenstemming bereiken over bijvoorbeeld het verlofbudget en het minimum opleidingsniveau. FNV-bestuurder Van Brenk: "Onze leden willen dat er kwaliteit geleverd wordt in de kinderopvang. Wij laten dus niet de opleidingseisen los, zoals de werkgever voorstelt. Het zou ook in strijd zijn met de wensen van de staatssecretaris om de kwaliteit in de kinderopvang te verhogen."

Voortzetting onderhandeling met MO-groep
De bonden gaan nu verder praten met de MO-groep over de nieuwe CAO en streven naar een nieuwe CAO voor het aflopen van de CAO Kinderopvang op 1 mei. Deze CAO geldt voor 80 procent van de werknemers.
Bron: FNV, 11 maart 2008. Zie FNV-bericht over onderhandelingen. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
loading...
 

Loading...