Stakingsmelding: Glasfabriek Leerdam en Schiedam

Gerelateerde CAO
OI | Owens Illinois

De vakbond heeft stakingsacties georganiseerd Leerdam en Schiedam. De glasfabriek O-I in Leerdam ligt helemaal stil. In de vestiging Schiedam is er een gedeeltelijke staking.


Inzet van de acties is een goede CAO. In totaal werken circa 900 mensen bij O-I Manufacturing, met glasfabrieken in Leerdam, Maastricht en Schiedam. Het Europese hoofdkantoor van O-I is gevestigd in Zwitserland


Volgende week meer acties

'Volgende week zullen er meer van dit soort verrassingsacties komen,' zegt Janssen, bestuurder van FNV Bondgenoten. 'Van korte en van langere duur. Het zal een langdurige kwestie worden.'


Loonsverhoging

De directie houdt vast aan haar finale eindbod voor een nieuwe CAO. Naast een CAO van vijftien maanden wil de directie in totaal 3,5 procent loonsverhoging geven. De verhoging gaat in drie stappen gedurende de looptijd van de CAO. FNV Bondgenoten wil dat werknemers per 1 oktober 2007 een structurele loonsverhoging van 3,5 procent krijgen en nogmaals een verhoging van 1,75 procent per 1 oktober 2008. Andere vakbondsvoorstellen bleken voor O-I helemaal onbespreekbaar.

Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (hierna: Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

Bron: FNV, 14 februari 2008. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
loading...
 

Loading...