Principeakkoord CAO Kappersbedrijf 2008-2009

Gerelateerde CAO
Kappers
Looptijd
1 januari 2008 tot 1 juli 2009

Loonmutaties en eenmalige uitkeringen
1 maart 2008 structureel 4%
1 januari 2009 structureel 4%


Arbeidsvoorwaarden
Van de tweede loonsverhoging kunnen werkgevers ook een variabele beloning van kunnen maken. Hoe hoger de omzet, hoe hoger de beloning voor de werknemers. Bij een tegenvallende omzet kan dat lager zijn dan 4%, maar bij een goede omzet kan de salarisverhoging soms oplopen tot bijvoorbeeld 10% procent. Er wordt nog studie gemaakt van de manier waarop dit vorm krijgt.

De kappers krijgen per jaar een budget van 200 euro voor functiegerichte opleidingen. Ook komt er een 'kappers-paspoort', waarin de kappers hun gevolgde cursussen en opleidingen kunnen vastleggen. Werknemers die (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raken worden gedurende de eerste twee jaar doorbetaald. Voorwaarde is dat werknemers meewerken aan reintegratie. De CAO-partijen werken ook aan een arbo-catalogus, waarin alle arbo-risico's die het kappersvak met zich meebrengt worden vastgelegd. Het zogenaamde 'dagvenster' wordt verruimd van 7.00 tot 21.00 uur.


Nog steeds twee CAO's
Het leek er op dat er één CAO zou komen voor alle kappers in Nederland, namelijk een gezamenlijke van werkgeversorganisatie Anko en van werkgeversorganisatie Fusion (bekend van Team Kapsalon en Cosmo). Fusion haakte echter op het laatste moment af.

Bron: CNV, 12 februari 2008. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
 
Loading...