Achmea omarmt Doorwerk-CAO

Gerelateerde CAO
Doorwerk
Verzekeringsmaatschappij Achmea heeft een meerderheidsbelang verworven in de uitvoeringsorganisatie Doorwerkgever BV, die vanaf volgend jaar actief is met de nieuwe CAO voor 65-plussers.

Initiatiefnemers van deze CAO, de Stichting Senior Werkt en de Vereniging van Doorwerkgevers, spreken van een mijlpaal. Ze gaan ervan uit dat andere bedrijven nu snel zullen volgen.


Positie CAO versterkt
Ron van der Net, directeur van de Doorwerkgever B.V., zegt over de samenwerking met de verzekeringsmaatschappij: 'Nu Achmea de meerwaarde van de ‘Doorwerk-CAO’ inziet is de positie van de CAO steviger geworden.'


Medewerking bedrijfsleven nodig
De stap van Achmea is ook belangrijk, omdat deze verzekeringsmaatschappij een rol kan spelen in de komst van nieuwe verzekeringen op het gebied van zorg, verzuim en aansprakelijkheid voor gepensioneerden. Individuele 65-plussers die willen doorwerken zijn vaak onverzekerd. Doorwerkgevers zijn dus afhankelijk van extra medewerking van het bedrijfsleven en in het bijzonder van organisaties als Achmea.


Betrokkenheid
Achmea geeft met de Doorwerk-CAO aan dat door het ‘ontzorgen van de bedrijfsrelaties’ en het erkennen van het economische belang van langer doorwerken zij nog beter betrokken raakt bij het maatschappelijke debat rond vergrijzing. 'Deze nieuwe CAO past bij de innovatieve manier van werken van Achmea. Het is vernieuwend en eigentijds', aldus Sjaak van Heukelum, manager innovatie van Achmea.


Inspelen op krapte arbeidsmarkt
De Doorwerk-CAO is een basis voor alle werknemers die met pensioen gaan en ook willen doorwerken, ongeacht functie en bedrijfstak. Het grote voordeel voor werkgevers is dat zij ervaren (ex)werknemers flexibel kunnen inzetten en zo beter kunnen inspelen op de toenemende krapte van de arbeidsmarkt.

Bron: Achmea, 4 december 2007. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
loading...
 
 

 
 
Loading...