Eindbod CAO DSV Solutions 2015-2017 (van FNV)

Gerelateerde CAO
DSV Solutions

Looptijd
Deze cao zou twee jaar moeten gelden: van 1 april 2015 tot en met 31 maart 2017.

 

Loonmutaties
Vanaf 1 augustus 2015 moeten volgens de FNV alle salarissen per maand met vijftig euro worden verhoogd, vanaf 1 april 2016 per maand met zestig euro verhoogd. FNV wil een loongebouw met vaste loontreden van ieder 2,5 procent. In november zouden werknemers een eindejaarsuitkering van 1,5 procent moeten ontvangen.

 

Arbeidsvoorwaarden
De verhouding vaste werknemers-flexwerker zou minimaal een zeventig-dertig verhouding moeten worden op de vestigingen van DSV, deze verhouding moet uiterlijk 1 april 2016 worden bereikt. De maximale periode waarbinnen een werknemer of uitzendkracht maximaal via een contract voor bepaalde tijd of als uitzendkracht voor DSV Solutions kan worden ingezet, bedraagt vanaf 1 juli 2015 maximaal 24 maanden. De uitzendperiode hiervoor telt mee.

Na uiterlijk 24 maanden moet een werknemer met een contract voor bepaalde tijd, en ook een uitzendkracht met een contract voor onbepaalde tijd, door DSV in dienst worden genomen, vindt FNV. Als een werknemer DSV verlaat, moet een werknemer met een contract voor bepaalde tijd een vaste aanstelling krijgen, aldus de vakbond.

Bron: TransportNieuws, 14 juni 2015 via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
 
Loading...