Principeakkoord CAO KLM cabinepersoneel 2007-2009

Gerelateerde CAO
KLM Vliegers
Looptijd
2007 t/m 2009

Loonmutaties en eenmalige uitkeringen
1 september 2007 structureel 3,5%
1 juli 2008 structureel 1,5%
1 januari 2009 structureel 1,5%


Arbeidsvoorwaarden
Naast een aanzienlijke loonsverhoging worden waardevolle promotieplaatsen behouden, wordt de purserfunctie meer werkbaar, minder angst voor degradatie bij het niet halen van de talen examens en komt de lang gewenste 28-daagse indeling binnen bereik. 

- De talenrecurrent zoals beschreven in het Loopbaanakkoord wordt afgeschaft. Cabinepersoneel hoeft nu dus niet meer een keer in de drie jaar een Engels examen af te leggen. Hiervoor in de plaats wordt men ten minste een keer in de drie jaar beoordeeld op de beheersing van de Engelse taal. Engels blijft wel als promotie-eis en ook de talenbonussen blijven bestaan.

- Zwangere collega’s mogen niet langer vliegen. KLM zal per 1 september 2007 passend vervangend werk moeten aanbieden binnen een straal van 50 km van de woonplaats van de medewerkster. Dit met behoud van salaris. Voor de collega’s die nu zwanger zijn geldt de huidige regeling als overgangsregeling.

- Er komt een diepgaande studie met als doel het bereiken van structurele oplossingen voor het terugdringen van de ervaren werkdruk. De werkgroep wordt als volgt samengesteld: een onafhankelijke voorzitter en 3 deskundigen namens de vakbonden en 3 deskundigen namens KLM.

- Zie voor meer details de link naar het bericht VNC Cabinepersoneel. -

Het eerdere KLM-aanbod werd door het cabinepersoneel afgewezen. Zie het bericht hierover d.d. 22 juni 2007.

Bron: bericht VNC Cabinepersoneel, 10 juli 2007. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
loading...
 
 

 
 
Loading...