Akkoord CAO VVT 2014-2016: Ondergrens uurloon thuishulp is 10 euro

Gerelateerde CAO
VVT
Betrokken partijen hebben een akkoord over het bodemtarief voor huishoudelijke hulpen. De nieuwe CAO VVT 2014-2016 is nu aangemeld bij het ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid (SZW).

Vanaf 1 januari bedraagt het allerlaagste uurloon dat mogelijk is voor een huishoudelijke hulp tien euro per uur. Gemeenten en zorgaanbieders mogen thuishulpen niet minder bieden. In maart gaat deze schaal omhoog naar 10,15 per uur. En in 2016 is het bodemtarief 10,18 euro per uur.

Betrokken partijen
Betrokken partijen zijn BTN, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, NU'91, FBZ en ActiZ.

Achtergrond
Vorig jaar lag er al een onderhandelingsakkoord voor de cao, maar ontstond een conflict over een Algemene maatregel van Bestuur (AmvB). Hierin zou het bodemtarief worden vastgelegd. De partijen kwamen echter niet uit de hoogte van een bodemtarief voor huishoudelijke hulpen. De cao VVT was toen zonder FNV Zorg & Welzijn ingediend bij het ministerie van SZW en de rechter bepaalde dat de cao-partijen het overleg moeten hervatten om te bezien of zij alsnog een door alle partijen gedragen cao-tekst zouden kunnen vaststellen.
Bron: Gemeente.nu, 27 januari 2015. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
 
Loading...