Eindbod CAO Akzo Nobel 2014-2015

Gerelateerde CAO
Akzo Nobel Nederland
Looptijd
De CAO heeft een looptijd van 1 juli 2014 tot en met 30 juni 2015.

Loonmutaties
- Op 1 juli 2014 worden, behalve voor de medewerkers van External Business van Decorative Coatings, de individuele salarissen en het 100%- niveau van de salarisschalen verhoogd met 1,75%. De salarissen en schaalmaxima van medewerkers van External Business van Decorative Coatings worden per 1 juli 2014 met 0,5% verhoogd.
De verhoging van 1,75% wordt door de Directie AkzoNobel Nederland beschouwd als de algemene loonindex AkzoNobel conform paragraaf 2.6 van het Pensioenreglement 2014.
- Het minimumniveau van alle salarisschalen blijft ongewijzigd.
- Voor het jaar 2015 (uitkering in 2016) zal voor EBITDA dezelfde bandbreedte worden gehanteerd als in 2014.

Arbeidsvoorwaarden
- AkzoNobel heeft voorgesteld te komen tot een Duurzaam Inzetbaarheidsbudget. Deze tijdspaarrekening kan gevuld worden met maximaal 75 dagen. De dagen kunnen gebruikt worden voor het volgen van externe cursussen o.i.d. maar ook voor het creëren van een 4-daagse werkweek aan het eind van de carrière.
- AkzoNobel heeft voorgesteld om de leeftijdsafhankelijke dagen grotendeels te laten vervallen. Wat overblijft, is een overgangsregeling.
- AkzoNobel wil ten aanzien van het toekennen van vakantiedagen aansluiten bij de huidige wettelijke kaders. Dit betekent dat de wettelijke vakantiedagen (20 bij een vol dienstverband) vervallen 6 maanden na het eind van het betreffende vakantiejaar. Alle overige dagen blijven onder de huidige verjaringsregels van 5 jaar vallen.
- Pensioen. Door de verlaging van de maximale fiscale mogelijkheden om pensioen op te bouwen zal het pensioenreglement van AkzoNobel moeten worden aangepast. Omdat daarbij ook de spelregels met betrekking tot vermogens- en solvabiliteitseisen veranderen (FTK), kan daar pas op zijn vroegst in het najaar inhoudelijk over gesproken worden. AkzoNobel heeft de toezegging gedaan dat de huidige middelen in het overleg op tafel blijven liggen en het dus aan partijen is hoe we verder invulling gaan geven aan de nieuwe pensioenregeling.
Bron: De Unie, 11 juli 2014. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
 
Loading...