Eindbod CAO BP Raffinaderij 2014-2015

Gerelateerde CAO
BP Raffinaderij Rotterdam
Looptijd
De cao heeft een looptijd van 1 april 2014 tot en met 31 maart 2015.

Loonmutaties
1% per 01-04-2014
0,5% per 01-01-2015

Arbeidsvoorwaarden
- Afbouw ploegentoeslag. In de uitvoeringsregels betreffende de afbouwregeling, zal een richtlijn worden opgenomen dat als een werknemer gedurende zijn diensttijd in ploegendienst een periode in deeltijd heeft gewerkt, dat bij de vaststelling van zijn aanspraken e.e.a. naar evenredigheid naar zijn deeltijdfactor en tijdsduur in voltijd/deeltijd wordt berekend en vastgesteld.
- Verhoging EHBO-vergoeding en vergoeding deelname repressieploeg.
- Fiscale ruimte reiskosten. Partijen hebben gesproken over het gebruikmaken van fiscale ruimte bij de reiskostenregeling. Werkgever heeft toegezegd met de Ondernemingsraad te onderzoeken of via deze beschikbare ruimte een verbetering in de netto uitkering van de reiskosten kan worden gerealiseerd. Daarbij is toegezegd dat over de uitkomst van deze bespreking uiterlijk eind 3e kwartaal 2014 de vakbonden worden geïnformeerd en de regeling voor zover mogelijk is geïmplementeerd.
- Studie LevensFaseBewust Personeelsbeleid. Partijen hebben uitvoerig gesproken over de voortgang van de studie LevensFaseBewust Personeelsbeleid (duurzame inzetbaarheid), zoals overeengekomen bij de cao-onderhandelingen in 2012. Afgesproken is om de werkgroep haar werkzaamheden te laten vervolgen. Vakbonden zullen over de voortgang op de gebruikelijke wijze tijdens het periodiek overleg over de voortgang worden geïnformeerd.
- Gedifferentieerde WGA-premie. De wetgever heeft aan werkgever de mogelijkheid toegekend om de helft van de gedifferentieerde WGA-premie op het nettoloon van de werknemer in te houden. Partijen zijn overeengekomen dat werkgever gedurende de looptijd van de cao van dit recht geen gebruik zal maken. Voor het kalenderjaar 2014 betekent dit voor de werknemer een netto voordeel van 0,22% SV loon.
- Wajongeren. Werkgever heeft toegezegd zich gedurende de looptijd van de cao maximaal in te spannen om aan 1 zogenaamde Wajongere, bij wijze van pilot, via een contractor binnen BP RR een werkplek te bieden. In dit verband zijn inmiddels vervolgafspraken gemaakt met Johnson Controls.
Bron: CNV Vakmensen, 21 mei 2014. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
 
Loading...