Stakingsmelding: Aviapartner Cargo, werkonderbrekingen

Gerelateerde CAO
DNATA
Aviapartner Cargo verliest kort geding tegen vakbond - nu volgen werkonderbrekingen die vrachtvluchten treffen.

Aviapartner Cargo (APC) heeft maandag in Utrecht het kort geding verloren dat zij had aangespannen tegen FNV Bondgenoten. De vrachtafhandelaar op Schiphol wilde met het kort geding voorkomen dat de werknemers actie gaan voeren of gaan staken voor een betere cao. Jacob de Vries, bestuurder FNV Bondgenoten: “De rechter heeft APC op alle punten in het ongelijk gesteld.”
De aangekondigde staking was opgeschort, maar gaat nu toch door.

De werknemers van APC eisen teruggave van hun ATV-dagen, een loonsverhoging van drie procent, meer zeggenschap over hun roosters en het verbeteren van de positie van uitzendkrachten.

Mogelijk werkonderbrekingen bij vrachtvluchten
De mogelijke werkonderbrekingen zullen er toe leiden dat vliegtuigen niet vertrekken, omdat ze geen lading hebben. Vliegtuigen die binnen komen, zullen niet worden gelost. Passagiers zullen geen hinder ondervinden, want het betreft enkel vrachtvluchten.

Stakingsmelding
Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.
Bron: FNV Bondgenoten, 17 maart 2014. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
loading...
 

Loading...