Stakingsmelding: Aviapartner Cargo, staking opgeschort

Gerelateerde CAO
DNATA
FNV Bondgenoten heeft met het actiecomité van leden werkzaam bij Aviapartner Cargo besloten om de aangekondigde stakingsacties die vandaag zouden beginnen op te schorten.

FNV had aangekondigd vanaf vandaag te starten met werkstakingen bij Aviapartner Cargo, Pelikaanweg Schiphol, indien de werkgever niet tegemoet komt aan het gestelde ultimatum (zondag 16 maart om 23.00).

Overleg cao mislukt 
De bond stelde de werkgever een ultimatum tot zondag 23.00 uur, omdat vrachtafhandelaar Aviapartner Cargo (APC) weigert om in te gaan op de eisen van de werkers bij APC. Daardoor is het overleg over een cao mislukt. Na de zitting vanmiddag volgt meer informatie over de te nemen beslissingen.

Eisen werknemers
De werknemers van APC eisen teruggave van hun ATV-dagen, een loonsverhoging van drie procent, meer zeggenschap over hun roosters en het verbeteren van de positie van uitzendkrachten.

Stakingsmelding
Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.
Bron: FNV Bondgenoten, 17 maart 2014. via CAOWijzer.com | altijd de juiste inlenersbeloning
loading...
 
 

 
 
Loading...